T.E.
13/06/2024

L’Ajuntament de Móra d’Ebre reclama a l’INCASOL que posi tots els mitjans al seu abast per tal de reactivar el projecte d’ampliació del polígon industrial ‘la Verdeguera‘ donada la necessitat de sòl industrial a la localitat.

Fruit de l’emplaçament de la localitat i atretes pel ajuts del Fons de Transició Nuclear (FTN), han estat diversos els projectes que han trucat a la porta per tal d’ubicar-s’hi a Móra d’Ebre, però han topat amb el problema de falta de sòl disponible segons detalla el Setmanari l’Ebre. Per trobar solucions, l’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés, es va entrevistar telemàticament a finals de maig amb la directora general de l’INCASOL, Maria Sisternas i tècnics del departament.

Biarnés va informar a Sisternas de l’anterior reunió mantinguda a Barcelona amb un empresari i alts càrrecs de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ), en la que el batlle va fer-los la petició d’ampliar el polígon industrial ‘la Verdeguera’ i poder així acollir noves empreses. La reclamació, vista la solidesa i impacte de la proposta empresarial presentada a Móra d’Ebre, va ser ben vista pel delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Trini Bofarull, responsable d’Inversió i Empreses de la Generalitat.

Tercera fase del polígon

La tercera fase del polígon té una superfície total de 178.700 metres quadrats al sud del municipi de Móra d’Ebre. L’àmbit total de l’àmbit PPU-I01 és de 201.751 metres quadrats de sòl, del qual un 60% és industrial i la resta per espais lliures i zones verdes i vials. L’altra unitat contempla una superfície de 99.361 m2 de sòl, dels quals un 57,78% (57.409m2 sòl) són per ús industrial.