T.E.
13/09/2021

La campanya de la sega començarà a partir de la setmana vinent.

La producció arrossera del Delta de l’Ebre superarà, de nou, els 130 milions de quilos d’arròs, una quantitat que porta repetint ja tres campanyes consecutives. Així ho informa Setmanari L’Ebre, que ha pogut parlar amb Alberto Pons, pagès i responsable del sector de l’arròs de la Unió de Pagesos.

Al Delta portem ja dos anys de collites bones que han vingut propiciades perquè hi ha un canvi varietal, com és el cas de la J.Sendra, que és molt més productiva i això, juntament amb el fet que els pagesos ens hem conscienciat que cal fer tractaments preventius contra els fongs, fa que augmente el rendiment de quilos per hectàrea”, ha comentat Pons. A més, la bona climatologia dels darrers anys també ha ajudat i, enguany, tot i els aiguats registrats puntualment a l’agost i, sobretot, el del passat 1 de setembre, tot apunta que la collita es mantindrà per sobre dels 130 milions de quilos

Malgrat la intensitat del temporal del passat 1 de setembre, el fet que les fortes pluges hagin arribat a l’etapa final del cicle de l’arròs, juntament amb el fet que no es va registrar calamarsa ni intensitat de vent, ha fet que la planta de l’arròs hagi resistit bé el temporal. Els aiguats sí que van inundar alguns camps pròxims a la serra del Montsià, però amb el funcionament dels sistemes de drenatge, l’afectació sembla que no ha anat més enllà i no es preveuen minves importants, segons explica Setmanari L’Ebre.

La reconversió varietal cap al J. Sendra, que ja es planta en un 60% de la superfície arrossera del Delta, ha fet que en els darrers anys la campanya de la sega comenci una mica més tard i s’allargui fins ben entrat el mes de setembre. A hores d’ara, tot i que ja s’ha començat a segar puntualment algun camp d’arròs, encara no ha començat la campanya de la sega, que s’espera que es puga començar a estendre a partir de la setmana que ve amb la collita de les varietats més primerenques, com és el cas dels arrossos bomba.