T.E.
13/12/2022

L’acte organitzat per Guia de Vins de Catalunya al Tinglado 1 va rebre la visita de més de 250 professionals

Ahir dilluns 12 de desembre es va celebrar al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona el primer showroom de la Guia de Vins de Catalunya a la ciutat. Es tractava del primer cop que l’esdeveniment es realitzava fora de Barcelona, fet que evidencia l’aposta de la Guia de Vins de Catalunya per Tarragona, única província de l’estat amb cinc denominacions d’origen.

En total més de 250 professionals van gaudir dels tastos dels vins amb una nota superior al 9,5 a la Guia de Vins de Catalunya del 2023. L’esdeveniment va comptar amb un total de 34 cellers de les denominacions d’origen d’arreu de Catalunya que no es van voler perdre l’oportunitat de mostrar els seus millors productes als professionals de la ciutat i del territori.

L’acte que va reunir el millors cellers de la Guia de Vins de Catalunya i als professionals del sector va comptar amb la col·laboració del Patronat Municipal de Turisme, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Un espai estretament vinculat a la viticultura

El Tingaldo 1 del Moll de Costa va poder conjugar ahir les seves vistes al Port i a la mar Mediterrània amb un passat i un present molt arrelat al viticultura. Tot i de tractar-se d’un escenari portuari obert a la ciutadania a mitjans dels any noranta, els tinglados del Moll de Costa del Port de Tarragona estan molt relacionats amb el món del vi ja que durant el segle passat van ser porta de sortida per via marítima dels vins elaborats al territori cap a arreu del món.

En aquest sentit, la codirectora de La Guia de Vins de Catalunya, Sílvia Naranjo, juntament amb Jordi Alcover, ha mostrat el seu interès per l’arribada de l’esdeveniment a Tarragona afirmant que “la Guia tenia moltes ganes de venir a Tarragona, els tinglados son un entorn magnífic i estretament vinculat al món del vi de casa nostra. Tarragona és la província que té més denominacions d’origen de tot l’estat espanyol, i havíem d’estar aquí.”

En clau de futur Naranjo ha destacat que “després d’aquesta primera edició hi ha molt recorregut per fer plegats, apostant pel vi català, de qualitat i quilòmetre zero. La responsable de l’esdeveniment ha remarcat que per les properes edicions esperen consolidar l’acte i atreure encara a més públic, ja que “aquest acte és una oportunitat perquè els professionals puguin venir i provar els vins de casa nostra.”