T.E.
14/03/2023

La V Jornada ‘Treballa al Turisme’, organitzada per la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), celebrada a firaReus Events, ha posat en contacte més de 40 empreses turístiques de la Costa Daurada amb 1.500 persones interessades a treballar al sector turístic. Aquest és un esdeveniment únic al sector turístic de Catalunya i està impulsat per la FEHT i per totes les associacions que en formen part.

Berta Cabré, presidenta de la FEHT, ha valorat la jornada molt positivament, “estem molt contents per la rebuda d’aquesta cinquena edició, tant per al nombre d’empreses participants, però sobretot per les 1.500 persones interessades a treballar al nostre sector. Sense dubte, ha estat l’edició amb més persones inscrites”. A més, ha afegit que “el tema laboral és un dels principals reptes que el sector turístic té enguany. A causa de la pandèmia molts dels nostres treballadors van haver de recol·locar-se en d’altres sectors. Ara, ens costa torna a recuperar les plantilles”. Tot i això, Cabré ha explicat que “avui tornem a comprovar que la gent té ganes de tornar a treballar al turisme, cal recordar que, actualment, el 90% de les nostres plantilles tenen contracte fix”.

El perfil del demandant de feina al sector turístic és molt divers. Així, a la V Jornada hi ha assistit, tant estudiants que volen una feina per a la temporada estival, com també persones de totes les edats a l’atur i en situació de recerca de feina. Els oficis més demandats són: cambrer/cambrera de pisos, personal de manteniment, recepcionista, animadors i tots aquells relacionats amb la restauració, com cambrers o cuiners.

Les 1.500 persones aspirants han estat entrevistades personalment per les empreses que han volgut visitar durant la seva participació en la Jornada i han pogut lliurar el seu currículum al total d’empreses. Cal recordar que aquesta iniciativa es va idear per tal de facilitar i optimitzar el procés de recerca de feina, tant de cara als aspirants, com a les mateixes empreses.

La V Jornada Treballa al Turisme a la Costa Daurada ha comptat amb la col·laboració de Reus Promoció de l’Ajuntament de Reus i del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.