T.E.
14/05/2020

Aquest cap de setmana es podran veure petits tastos dels espectacles programats per la tardor

La Fira Internacional de Circ de Catalunya TRAPEZI ha presentat avui en roda de premsa telemàtica l’edició 2020 que s’ha vist afectada per la crisi sanitària derivada del Covid19. L’edició que tenia dates confirmades del 14 al 17 de maig, i que ja s’havia ajornat presencialment al mes de juliol, ha presentat davant els mitjans una edició dividida en tres moments.

L’ajornament del maig al juliol estava compromès a que les circumstàncies i normatives fossin les més adients. És per això que des de l’organització s’aposta per un canvi de rumb, que fa possible i garanteix l’edició 24ena del Trapezi. Daniel Recasens ha explicat que l’edició d’enguany es dividirà en tres moments, i que tots tres estan pensats per protegir i donar cobertura al sector professional, a la creativitat i creadors i al públic.

Els moments del Trapezi 2020

El primer moment, que s’ha fet coincidir amb les dates originals de la fira Trapezi 2020, del 14 al 17 de maig, té el seu focus a les creacions que enguany participaran en el moment presencial i que serà a la tardor, encara sense dates tancades. En aquest moment, l’espai web de la fira i les diferents xarxes socials es convertiran en un aparador on es podrà veure un petit tast de les companyies que ja preparen la seva intervenció a la tardor del 2020.

El segon moment del Trapezi, segons calendari al juliol del 2020, està centrat en la part professional, i pretén ser el punt de trobada de tot el sector del circ, per mantenir jornades de reflexió, de retrobament, de pensament, de debat… un punt de dinamització de tot el mercat. La trobada, que majoritàriament serà digital, aprofitant les noves vies de comunicació i difusió que s’han obert amb el confinament, és un punt de partida de les noves estratègies dins del sector del circ.

El tercer moment, que s’ha anomenat Trapezi en Viu, tindrà lloc el pròxim mes d’octubre, amb les dates pendents de confirmar, i està dedicat al públic, que podrà tornar a gaudir en viu dels espectacles més rellevants del món del circ. Miquel Curanta, director del ICEC (Institut Català d’Empreses Culturals) ha remarcat el gran esforç que des de Fira Trapezi s’està fent per dur a terme la trobada durant aquest any del sector del Circ dins de la Fira Trapezi, un dels mercats estratègics que més està patint el gran impacte negatiu de la crisi sanitària causada per l’epidèmia del coronavirus.

La creació d’un punt virtual que giri al voltant del món del circ, creat i format per professionals que vetllin per poder garantir l’exhibició del circ davant la població, els programadors i la resta d’arts escèniques, és una de les propostes més interessants nascudes de la necessitat de fer front a la nova situació.

La Fira Trapezi té la voluntat durant aquest pròxim cap de setmana de portar ja el circ a la ciutat justament els mateixos dies en els que Reus s’hauria convertit en una gran vela de circ. Per un costat es projectaran online diferents càpsules artístiques de les companyies del Trapezi 2020 i, per l’altre, a través de Canal Reus TV s’emetran íntegrament tres espectacles que han estat vistos a Reus en anteriors edicions de Trapezi:
• Divendres a les 22:30 h, l’espectacle Gregaris, de la Cia Soon
• Dissabte a les 22:30 h es podrà veure l’espectacle Paradís Pintat, de Pepa Plana
• I diumenge, com a fi de festa, a les 22:30 h està programat l’espectacle Sol Bémol, de la companyia D’Irque