Reus Empresa
14/05/2024

La nova plataforma estarà preparada per al subministrament elèctric als llocs d’estacionament, el que permetrà la reducció d’emissions de les aeronaus durant el seu pas per l’aeroport.

 

Aena ha adjudicat les obres de remodelació de la plataforma de l’Aeroport de Reus per 8.705.000 euros, que inclouen, a més, altres actuacions de millora i actualització a les instal·lacions de l’aeroport.

L’objectiu dels treballs és la millora de la capacitat portant de la plataforma de l’aeroport, per continuar garantint l’òptim servei de l’operativa i la seguretat de les aeronaus. En concret, es demolirà i reconstruirà la pavimentació dels llocs d’estacionament de l’1 al 7, aquells situats entre la terminal i la torre de control i destinats principalment a aerolínies comercials.

Aquesta remodelació inclou la preparació de la plataforma per al subministrament elèctric a 400 Hz a les aeronaus dels llocs d’estacionament. Gràcies a aquest subministrament elèctric a 400 Hz, les aeronaus podran utilitzar l’energia renovable que els subministri l’aeroport, contribuint d’aquesta manera a la reducció d’emissions durant el seu pas en l’aeroport, així com a la descarbonització i la sostenibilitat de l’aviació.

Les actuacions també suposaran la implantació d’un nou tram de col·lector principal de drenatge a la zona de plataforma. Així mateix, s’adequaran els vials per als vianants amb rampes que garanteixin l’accés a les persones amb mobilitat reduïda.

Aquesta inversió s’emmarca en el procés de millora contínua que Aena duu a terme a la infraestructura, pel qual ja va modernitzar l’edifici terminal, amb una inversió d’11,6 milions d’euros, durant l’anterior període regulador.

Els treballs, que han estat adjudicats a l’empresa Abaldo, tenen un termini d’execució de 20 mesos i s’han programat perquè siguin compatibles amb l’activitat aeroportuària, permetent el funcionament de l’aeroport durant el seu transcurs, i es garanteixi la seguretat de les operacions.