Helder Moya
14/06/2021

Piscina exterior del Mònica Hotel de Cambrils.

El Mònica Hotel de Cambrils ha encetat la temporada d’estiu aquest cap de setmana, tot coincidint en el mes de celebració del seu 50 aniversari. Una efemèride molt especial per tot el Mònica Group -propietaris també del Mònica Hotel Boutique i de Mònica Mar Apartaments-, conscients de la importància de les cinc dècades de trajectòria a la vila cambrilenca d’un hotel que ha crescut conjuntament amb el municipi. Un hotel elegant, modern i amb un punt de clàssic important.

El 5 de juny del 1971, un visionari com l’empresari local Lluís Massagué, va obrir les portes per primera vegada d’un hotel situat al cor de Cambrils, equipat amb un total de 56 habitacions i que donaven servei majoritàriament a un client nacional. «Els començaments no van ser fàcils, el meu pare va portar a terme una aposta arriscada i, per desgracia, un anys després d’inaugurar l’hotel, una malaltia greu ens va deixar sense ell. Així que amb 17 anys em va tocar posar-me al capdavant» explica Mònica Massagué, propietària de l’hotel.

La primera transformació del Mònica Hotel va ser a meitats de la dècada dels 80, amb la construcció de la piscina interior. «Vam fer una enquesta entre els clients de l’hotel en aquell moment, vam apostar per fer la piscina tot i l’opinió contrària de la majoria de la clientela, ja que ells preferien anar a la platja». Aquesta va ser una de les primeres passes importants dins de la instal·lació: «El temps ens va donar la raó, ja que un cop construïda la piscina es va convertir en un dels nostres actius importants» afirma Mònica Massagué.

Tanmateix, un cop passats els anys, i pròxims a l’entrada del nou mil·lenni i amb l’arribada de l’euro, el Mònica Hotel va decidir ampliar l’any 1998 el número d’habitacions de 56 a 78. On a més de la construcció del pàrquing, també es va ampliar la capacitat del menjador, es va reubicar la recepció i «vam ser un xic agosarats, potser un pèl massa per l’època, ja que per exemple vam separar el wàter del bany, i això fa 20 anys el client no ho entenia, era molt impactant. Com també el fet que la normativa deia que les habitacions havien de ser de 16 metres quadrats i nosaltres les vam fer de 20. Avui en dia segueixen sent habitacions àmplies» apunta Massagué.

La propietària de l’hotel explica que un cop finalitzada aquella ampliació, van decidir conjuntament amb la família, d’executar-ne una segona l’any 2000. «Tenia molt clar que volia donar-li més qualitat al client, era un objectiu que tenia entre cella i cella. Així que vam fer habitacions amb solàrium privat, ja que en aquell moment a la Costa Daurada no s’havia vist enlloc i vam ser els primers. Sempre m’ha agradat trencar els conceptes clàssics i així ho he fet, amb encerts i també amb errors». Actualment el Mònica Hotel de Cambrils -quatre estrelles superior- i que ocupa una superfície de 4.000 metres quadrats al carrer Galcerán Marquet número 1 de Cambrils, disposa de 104 habitacions dividides en quatre categories: estàndard, superior, superior amb solárium.