T.E.
14/11/2023

El regidor de Promoció Econòmica i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, amb representants de la INCUBADORA TIC i les startups: Biophenolics, Dreamcaster, Group B Live i Motiwate.

La 3a edició de la Incubadora TIC ha finalitzat el seu programa d’assessorament i acompanyament. Tretze startups han fet les formacions previstes al bootcamp, durant el qual es va parlar de la proposta de valor, de com ajustar el producte a la demanda del mercat, la monetització, finances i mètriques, transformació digital, lideratge, màrqueting i venda online i comunicació.

Segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges: «amb aquest programa, l’Ajuntament de Reus, a través de REDESSA, té la intenció d’impulsar la creació de nous projectes i startups que puguin generar noves empreses i nous llocs de treball al territori». Baiges ha reitera que la Incubadora «demostra l’esperit de l’Ajuntament, amb l’objeciu d’aconsellar i assessorar per donar un ampli protagonisme a les empreses».

Dels 13 projectes inicials, després del període de formació i mentoria, finalment són 9 els projectes que han completat el programa: Efizum, Erasmusing, Group B Live, Techtiva, Motiwate, Dreamcaster, Biophenolics, Ingredalia i Fotortech, els tres últims, de la vertical foodtech.

Durant la presentació d’aquest matí, algunes startups han explicat que el seu pas per la Incubadora TIC els ha facilitat la visió empresarial, la consolidació del seu projecte, i la possibilitat de fer xarxa i networking. A més, han destacat el recolzament exhaustiu en l’aportació de valor dels seus projectes.

Pel que fa al tancament de la tercera edició de la Incubadora TIC, s’ha posat de manifest que 6 dels 9 projectes finalistes estan constituïts com empresa i tenen facturació amb vendes a clients. D’aquests, 2 s’han constituït com a empresa durant el programa d’incubació. Així mateix, 5 startups han augmentat la facturació aquest any 2023 i han creat 7 nous llocs de treball.

Els 9 projectes que han completat el programa de la Incubadora TIC tenen encara un pas més a fer, que és la participació en el Demo Day, previst per al dia 30 de novembre a la tarda. El Demo Day és l’esdeveniment de tancament del programa anual, durant el qual, els emprenedors i les startups es presenten davant d’un panell d’experts i representants de l’ecosistema econòmic i empresarial de la Catalunya Sud, amb la finalitat de captar finançament i clients. Enguany, el Demo Day tindrà un format especial on, a més dels inversors també s’hi incorporaran empreses adherides al Hub i també d’altres sectors, interessades a col·laborar amb startups.

En aquest sentit, durant el programa d’incubació, 4 startups han presentat projectes col·laboratius i/o han establert acords comercials amb altres empreses. Josep Baiges «pel seu model, sovint basat en la tecnologia i en la innovació, des del consistori volem potenciar la transferència i col·laboració d’aquestes startups amb d’altres empreses de la ciutat i del territori».

Precisament, aquest serà el focus de la nova edició de la Incubadora TIC que s’iniciarà al mes de gener de 2024: que les startups no només accedeixin a un programa de formació i assessorament personalitzat, sinó que també tinguin l’oportunitat de presentar els seus projectes a empreses, especialment, pimes.

A més, la voluntat és que la Incubadora TIC vagi incorporant especialitzacions en diferents sectors i tecnologies i per això, des de REDESSA s’està treballant la creació d’una nova vertical centrada en projectes vinculats a la intel·ligència artificial.