T.E.
14/12/2022

El Jardí Històric del Parc Samà de Cambrils es transforma en un paisatge de conte de Nadal.

Un any més torna a Cambrils el ‘Christmas Garden Market’, que tindrà lloc al Parc Samà durant 19 dies, des del proper divendres 16 fins al dijous 5 de gener, excepte el dia 25 que el recinte romandrà tancat. Els visitants gaudiran d’un passeig màgic a l’aire lliure pel jardí històric, engalanat amb ambientació nadalenca i il·luminació especial de diferents elements vegetals i arquitectònics.

El ‘Christmas Garden Market’ es pot visitar durant tot el dia: al matí, de 10 a 14 hores, s’obren les 14 hectàrees del jardí històric i el seu itinerari circular de 3,5 quilòmetres, mentre que a la tarda/nit, de 17 a 21 hores, estaran disponibles quatre hectàrees, amb un itinerari d’1,5 Km. El dia 24, el 31 i el 5 estarà obert només en horari de matí.

Els visitants podran acostar-se al pessebre a l’hivernacle, pujar pel llac-gruta, convertit en el llac dels desitjos a través d’un joc de llums específic, i fer les compres nadalenques a les parades d’una desena d’artesans locals, en una iniciativa que novament pretén promoure el comerç responsable i sostenible. La presència de comerç local al Saló del Marquesat està prevista els dies 23 i 24, del 27 al 31 de desembre, i del 2 al 5 de gener. La idea és que els visitants puguin adquirir els seus regals des d’un enfocament de suport als comerciants “de casa”.

L’espectacle multimèdia amb videomapping que es projectarà aquest any sobre la façana colonial del palau s’inspira en la carta encíclica ‘Laudato Si’ del Papa Francisco sobre la cura de la Casa Comuna. Un gran arbre blau de 10 metres d’alçada creixerà sobre la façana com a símbol de la nostra pròpia existència, i també com a recordatori que no som amos del planeta, sinó tan sols els seus administradors i custodis.