T.E.
15/05/2020

L’empresa va contractar treballadors d’Eroski que ara s’incorporen a la nova botiga.

Segons informa el Setmanari l’Ebre, l’empresa valenciana Family Cash va obrir aquesta setmana a Amposta el seu primer hipermercat en territori català després que la posada en marxa s’hagués de posposar el passat mes de març.

Segons explica la pròpia empresa les tasques per acabar de posar a punt l’espai van ser «molt complicada» per les restriccions de mobilitat i mesures de seguretat imposades arran de la pandèmia. L’obertura en el moment actual, permesa per la legislació, ha estat també motivada perquè Family Cash havia ja contractat 35 treballadors de l’hipermercat Eroski que va tancar a la ciutat fa uns mesos.

«Ha estat una mica dramàtic», assegura José Canet, director general de Family Cash, a les portes del nou establiment que suposa el desembarcament a Catalunya de la cadena d’hipermercats nascuda i fortament arrelada al País Valencià. Si bé l’empresa ja podia haver obert en període de confinament total –la previsió inicial era fer-ho a finals de març-, l’esclat de la crisi del coronavirus va trastocar els plans. Segons el mateix responsable de l’empresa, bona part dels maldecaps han estat fruit de la necessitat d’acabar les obres per posar a punt una superfície comercial de 3.500 metres quadrats durant el confinament. Els treballs han ocupat una cinquantena de persones, moltes vingudes de fora. Això ha creat dificultats per trobar allotjament o establiments per menjar, amb els restaurants i bars tancats.

Tomàs ha recordat que un dels factors que ha impulsat els propietaris a obrir ha estat el fet d’haver assumit, com a part de l’acord de compra del complex, la contractació de 35 treballadors de l’antic hipermercat Eroski de la ciutat, que va tancar fa uns mesos. «No era lògic tenir els treballadors contractats a casa o treballant a Vinaròs o altres llocs quan tenien aquest preparat per obrir.-Tenien les obres acabades i la plantilla contractada i no tenia sentit tenir-ho tancat», ha apuntat. El nou establiment ocupa unes 80 persones i la compra dels espais així com la rehabilitació ha costat uns 3,5 milions d’euros.