T.E.
15/05/2023

S’ha signat un conveni de col·laboració que evidencia el compromís de Repsol amb el territori i el sector turístic.

La Federació d’Associacions d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) i Repsol, han signat públicament un conveni de col·laboració que posa en relleu la voluntat mútua de vincular i donar suport al sector turístic i industrial del territori. El conveni contempla una doble col·laboració per als anys 2023 i 2024. D’una banda, es tradueix en un suport econòmic per a les activitats pròpies de la Federació i, de l’altra, contempla que Repsol continuï sent el seu principal patrocinador i subministrador d’energia.

La signatura d’aquest acord ha anat precedida per una conferència del Dr. Juan Antonio Duro, director de la càtedra d’Economia Local i Regional de la Universitat Rovira i Virgili i vicerector d’Economia, Infraestructures i Relacions Institucionals de la mateixa universitat. En la seva exposició, Duro ha parlat de la importància d’aquests dos motors econòmics del territori i de l’abast de les seves interrelacions.

També, en el marc d’aquest acte, s’ha celebrat una taula rodona que ha comptat amb la presència d’Àngel Xifré, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona; Javier Sancho, director del complex industrial de Repsol a Tarragona; Francesc Pintado, president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona; Fernando Torres, president del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, i Jeroni Castell, xef del restaurant Les Moles.

Els participants han coincidit en destacar que la necessària convivència i col·laboració entre els dos grans motors de l’economia del Camp de Tarragona, el turisme i la indústria petroquímica, ha esdevingut un model d’èxit. Així mateix, han afirmat que aquesta aposta dual, és un encert estratègic, perquè tots dos sectors són complementaris i doten l’economia del Camp de Tarragona de versatilitat i solidesa.

Durant la seva intervenció, Javier Sancho ha explicat que “la indústria química i la turística són agents compromesos amb el territori, amb la seva prosperitat i amb el benestar de les persones que hi viuen. Al Camp de Tarragona, hi ha lloc per a ambdues activitats. Química i turisme són activitats necessàries i contribueixen, cadascuna des del seu àmbit, a fer un Camp de Tarragona millor”.