T.E.

15/11/2023

L’Ajuntament de Salou organitza el tradicional concurs de pesca, que cada any reuneix un bon nombre de persones aficionades a aquesta activitat.

El certamen es desenvoluparà entre el 20 i el 25 de novembre, ambdós inclosos, i és obert a la participació de pescadors/es, jubilats o amateurs, que disposin d’embarcació adequada per a aquesta finalitat. El concurs començarà el proper dilluns, dia 20 de novembre, a les 14 h, des de la terrasseta del Club Nàutic.

Cal recordar que el Concurs de pesca del calamar és una de les festes més antigues que se celebren a Salou, amb 48 anys de trajectòria. D’acord amb les bases, hi ha un premi per a l’embarcació que suma més punts durant la setmana, i un altre guardó, que atorga el Club Nàutic de Salou, per a la que captura el calamar més gran. També hi ha un premi que atorga la Societat de Pesca Esportiva de Salou, per a la major captura de calamars.

També, es repartiran trofeus (1r, 2n i 3r) al patró de cada categoria i es donarà un record commemoratiu a la resta de participants.

Les feines de pesca tenen lloc entre el Cap de Salou (el Far) i la platja de l’Esquirol, davant del terme de Cambrils, i les jornades abasten des de les 15.15 h, fins a la posta de sol. La finalitat d’aquesta festa, que té un caràcter lúdic i amb trofeus simbòlics, és mantenir viva la tradició del passat pescador, rememorant els temps en què Salou era vila marinera.

El diumenge, 26 de novembre, a partir de les 11 h, al Restaurant La Terrassa del Nàutic de Salou, tindrà lloc el lliurament de premis als participants.