T.E.
16/01/2023

Verallia ha fet aquest anunci en el marc del pla estratègic 2022-2024.

Verallia ha iniciat els tràmits per dur a terme la construcció del segon forn productiu a Montblanc. El director de la planta a la capital de la Conca de Barberà, Francisco Orejas, ha comunicat a l’alcalde de la vila Ducal, Josep Andreu, la voluntat de materialitzar el projecte constructiu d’un segon forn a la planta que tenen emplaçada a Montblanc, en un primer tràmit que, a partir d’ara, s’haurà d’anar desenvolupant.

Verallia ha fet aquest anunci en el marc del pla estratègic 2022-2024, el qual contempla executar el projecte de construcció de tres nous forns arreu del món per incrementar, d’aquesta manera, la producció al voltant de 400 quilotones durant l’any 2024. En concert, el pla contempla la construcció d’un nou forn productiu a la planta que té a Jacutinga al Brasil, a Pescia a Itàlia i un altre a la península ibèrica.

La construcció d’un nou forn, segons els projectes que ha desenvolupat Verallia en d’altres plantes, suposarà una inversió mínima de 60 milions d’euros i la creació d’una vuitantena de nous llocs de treball. En l’actualitat, Verallia compta a Montblanc amb una plantilla de 114 treballadors.

Màxima protecció

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha assegurat que «ja he comunicat a la direcció de Verallia que, en primer lloc, serà necessari garantir la màxima protecció ambientalper a les montblanquines i montblanquins i també per al medi ambient. Hem de ser molt curosos en garantir que l’obra sigui sostenible». D’aquesta manera, el batlle indicava que «en converses amb al director de Verallia a Montblanc que, el projecte de construcció del segon forn a Montblanc es faci seguint la màxima normativa per evitar que les emissions puguin ser perjudicials, o sigui amb un filtre electromagnètic des del primer dia». A més, l’alcalde incidia: «l’empresa haurà d’abonar la totalitat dels impostos preceptius».

Verallia és situada a Montblanc des de finals de la dècada dels noranta. La planta, que disposa d’un forn de producció, elabora una mitjana d’un milió d’ampolles de vindre diàries i compta amb una plantilla de 114 treballadors. Verallia Iberia compta amb una plantilla de 1.300 treballadors i sis fàbriques emplaçades a Azuqueca de Henares, Burgos, Sevilla, Saragossa, Mondego i Montblanc i, segons informa la pròpia societat ha invertit prop de 50 milions d’euros en modernitzat els seus centres productius. A Montblanc, l’any passat va posar en marxa una tercera línia de producció.