T.E.
16/5/2022

Imatge de la representació de l’obra.

Constantí ha celebrat del 8 al 14 de maig una programació especial per commemorar els 700 anys de l’arribada del Braç de Santa Tecla a Tarragona. Els actes culminaven amb la multitudinària i històrica jornada d’aquest dissabte 14 de maig, amb l’arribada de la relíquia i la processó que va comptar amb la presència de bona part del Seguicii Popular festiu de Tarragona, acompanyant el seguici popular constantinenc.

Un altre dels actes destacats d’aquesta programació va tenir lloc el passat divendres 13 de maig amb l’estrena de l’obra de teatre sobre el trasllat del Braç de Santa Tecla. La plaça i les escales de l’Església de Sent Feliu Màrtir de Constantí es van omplir amb centenars d’espectadors que van assistir a la representació de l’obra escrita per Ferran Marín i interpretada pel grup «Les Forques Teatre» l’Associació d’Amics del Teatre de Constantí, amb una seixantena d’actors en escena i la direcció de Marc Cardó.

L’obra recrea els preparatius de la imponent processó que va viure el poble quan al 1321, encapçalada per les màximes autoritats polítiques i religioses del moment, d’entre les quals el rei Jaume II, va portar en comitiva cerimonial la reliquia del Braç de Santa Tecla des de Constantí fins a la Catedral de Tarragona.

La posada en escena, força imaginativa i àgil; les bones interpretacions del quadre d’actors i el rigor del text, per bé que amb algunes lllicències narratives per ficcionar els detalls que nos es coneixien a causa de la falta de documentació històrica, van permetre gaudir d’un bon espectacle teatral que, sens dubte, va deixar un bon record entre els assistents.