T.E.
16/09/2021

Aquesta prova, que se celebra, per primer cop, al territori català, combina la marxa aquàtica amb el trail (córrer per senders).

Salou esdevindrà seu de la primera edició del Campionat d’Aqua Beach Trail de Catalunya, organitzat, conjuntament, pel Club Excursionista Salouenc i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), i que tindrà lloc el dissabte, 9 d’octubre, en els següents horaris:

  • Hora de la trobada: 9 h
  • Hora d’inici Cursa Llarga: 9.30 h
  • Hora d’inici Cursa Curta: 9.45 h
  • Hora final curses: 11.30 h

El punt de concentració i d’inici de les curses serà a la Zona Esportiva de la Platja de Llevant de Salou. Cal destacar que aquest certamen se celebra, per primer cop, al territori català, i combina la marxa aquàtica, amb el trail (córrer per senders).

El mateix dia, també es durà a terme, a Salou, la 2a Trobada de Marxa Aquàtica, que té com a objectiu iniciar els que no han practicat mai la Marxa Aquàtica o en volen practicar la modalitat ZEN, que és de No Competició. L’activitat es farà a la platja de Llevant, mentre els competidors realitzen la seva cursa. Ambdós esdeveniments estan inclosos en el Circuit Català de Marxa Aquàtica 2021, organitzat per la FEEC, en diferents platges catalanes, com Salou, Cambrils, Creixell, Castelldefels i Roses.

Pel campionat, i a proposta del Club excursionista Salouenc, s’ha escollit Salou, atès que es tracta d’un municipi que compta amb un nivell de profunditat de l’aigua estable, pel que fa a les platges, un fet que permet realitzar la marxa aquàtica, de forma adequada. I, a més, compta amb un llarg sender habilitat per tot el litoral salouenc, que connecta la Platja de Llevant, amb el Cap Salou, a través del Camí de Ronda. Ambdós aspectes fan que Salou sigui un indret òptim on poder celebrar aquest esdeveniment. La prova comptarà amb dos circuits diferents: un de curt, de 3,3 km, passant per la platja de Llevant de Salou, el Camí de Ronda i fins a la platja dels Capellans. I un de llarg, de 7 km, que arribarà fins al final de la Platja Llarga.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha fet referència “al gran treball que s’està duent a terme a Salou, tant des de l’Ajuntament, com per part de les entitats esportives, com és, en aquest cas, el Club Excursionista Salouenc, per tal de consolidar el municipi com a referent en turisme esportiu”. I ha valorat, molt positivament, el fet que “cada cop més, som triats com a seu per realitzar esdeveniments de diferents modalitats esportives, atès que Salou compta amb un espai natural ideal per a la pràctica de l’activitat física”.

Per la seva banda, el regidor de Foment de l’Esport, Daniel López, ha agraït “l’esforç i el treball fet pel Club Excursionista Salouenc per portar aquest I Campionat de Catalunya d’Aqua Beach Trail a Salou”. Ha assegurat que “ens fa molta il·lusió acollir aquest esdeveniment, ja que permetrà als i les esportistes gaudir de la pràctica esportiva per les platges i el Camí de Ronda”. En aquest sentit, ha afegit que “la barreja d’esport i natura és un dels eixos sobre els què estem treballant per ampliar la nostra destinació de turisme esportiu”.

Cal dir que les inscripcions ja són obertes, al web de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, www.inscripcions.feec.cat. Més informació, al telèfon 608 178 816; i al correu electrònic info@clubexcursionistasalouenc.cat