T.E.
17/01/2022

L’autor presenta una nova proposta visual a través de la tècnica estereoscòpia on la figura i l’abstracció es confonen.

Dijous vinent, 20 de gener, a les 18 hores, al Tinglado 2 del Moll de Costa s’inaugura una exposició singular: ‘De formes deformes’ de Miquel Planchart, un artista que prové del món audiovisual i que combina el seu bagatge en la tècnica estereoscòpica amb el món de la natura. En aquesta exposició presenta un exercici d’eclecticisme visual, que s’aparta de tots els convencionalismes fins ara coneguts en la fotografia.

L’artista parteix d’una base fotogràfica realitzada amb tècnica estereoscòpica amb resultats del tot sorprenents: cada imatge és una obra per si mateixa, on l’abstracció i el figurativisme es confonen, transportant-nos a espais nous, mons i paisatges onírics, rostres imprecisos i composicions surrealistes.

Com esmenta l’autor, “estem immersos en una societat eminentment visual, on la cultura està impregnada de sensacions visuals, on la imatge és tot, un tot ubic, universal, a l’abast del que la nostra capacitat d’observació és capaç d’assimilar, interpretar i alhora seleccionar en funció de les nostres necessitats”.

La mostra és una proposta visual que presenta una nova dimensió en les obres: s’altera la imatge de tal forma que un paisatge idíl·lic es converteix en un decorat d’insomni, un bell nu pot crear desassossec, unes ombres es converteixen en una bellesa irreal, boscos calcinats en poètiques escultures, en rostres amables, rostres tenebrosos, escultures alterades que ens traslladen a entorns atemporals, arquitectures impossibles. Són composicions inesperades a partir d’imatges senzilles: un reflex en l’aigua, un camí en el bosc, una casa abandonada o un arbre caigut és motiu per a ser interpretat d’una forma nova, atrevida, imaginativa, distorsionant la realitat de tal forma que ens transporta a espais inimaginables dins d’un món de formes deformes.