T.E.
17/01/2022

Planta de Javil a Tortosa.

Jabil, la multinacional nord-americana de serveis de fabricació, construirà una planta de manufactura i embalatge de productes de consum a l’Aldea (Baix Ebre), al polígon Catalunya Sud, segons publica el setmanari L’Ebre. La inversió prevista és de 4 MEUR i crearà, d’entrada, 50 llocs de treball, que es poden doblar. La fàbrica estarà en marxa al tercer trimestre d’enguany, juntament amb la planta d’ampolles de paper que el grup ja va anunciar l’any passat, una fàbrica amb una inversió de 12 MEUR i una vuitantena de treballadors.

Jabil té la seu europea de l’empresa a Tortosa i un centre tecnològic a l’Aldea des del 2017. El consistori ha concedit la llicència d’obres per a la nova planta de manufactura i embalatge de productes de consum de Jabil, que tindrà 4.500 metres quadrats, amb una inversió de 4 milions d’euros. Es crearan 50 llocs de treball en una primera fase que poden arribar a ser un centenar. Es posarà en marxa al tercer trimestre d’enguany, juntament amb la planta d’ampolles de paper que la multinacional va anunciar l’any passat i on invertirà 12 MEUR i tindrà uns 80 treballadors. L’empresa està adquirint maquinària abans de demanar la llicència d’obres.

Jabil, líder mundial en serveis de fabricació, té més de 100 plantes en una trentena de països i 260.000 treballadors. La multinacional nord-americana té la seu europea del grup a Tortosa i un centre tecnològic a l’Aldea des del 2017.