T.E.
17/07/2023

El Museu del Port i la Biblioteca Pública impulsen l’activitat literària al dic de Llevant del Port de Tarragona.

La desena edició de la Nit Literària al Far de la Banya, impulsada pel Museu del Port de Tarragona i la Biblioteca Pública de Tarragona, es farà aquest divendres 21 de juliol, a les 22 hores a l’emblemàtic far al dic de Llevant. És una activitat gratuïta sense reserva prèvia, però amb aforament limitat. L’acte, presentat per Ricard Lahoz, comptarà amb la participació de Yolanda Garcia, Esteve Masalles, Sergi Xirinachs, Lurdes Malgrat i Berta Ramos i la música d’Alexis Lanza.

Enguany, el Port de Tarragona torna a ser l’escenari de la tradicional vetllada literària al costat de la mar. Divendres vinent, 21 de juliol, a les 22 hores, l’emblemàtic far de la Banya del dic de Llevant tornarà a ser l’escenari de la X Nit Literària del Port de Tarragona. Un any més, des del Port de Tarragona s’impulsa un esdeveniment clàssic d’estiu, la Nit Literària al far de la Banya, activitat organitzada conjuntament entre la Biblioteca Pública de Tarragona i el Museu del Port de Tarragona.

En aquesta desena edició per celebrar l’esdeveniment s’ha fet un compendi de textos seleccionats en aquests deu anys. La primera edició es va fer l’any 2009 i s’ha volgut amb aquesta celebració d’aniversari fer una selecció de cinc temes relacionats amb la mar que llegiran els cinc participants en la vetllada.

Els temes seleccionats dels deu anys de nits literàries seran els fars, les llegendes, la història, el paisatge i l’esbarjo que narraran els cinc participants: Lurdes Malgrat, escriptora; Yolanda Garcia, periodista; Esteve Masalles, bibliotecari; Sergi Xirinachs, dramaturg, i Berta Ramos, periodista. Tots estaran acompanyats pel músic Alexis Lanza. La presentació de l’acte anirà a càrrec del periodista Ricard Lahoz.

Per accedir al far de Banya del dic de Llevant no cal fer reserva prèvia, però l’aforament es limita a 150 persones. L’accés al dic de Llevant amb vehicle serà a partir de les 21.30 hores.

Les Nits del Museu del Port

El Museu del Port ofereix enguany en la programació estiuenca la proposta: ‘Les Nits del Museu’. Els divendres des del 28 de juliol al 25 d’agost, el Museu obre les seves instal·lacions a tot el públic per oferir dues activitats: un maridatge de vins i històries portuàries i una visita teatralitzada amb complement d’un viatge en golondrina per conèixer l’activitat del consignariat als ports.

‘Nits del Museu’ s’enceta el 28 de juliol amb ‘Vivint el Port’, un maridatge d’històries portuàries vinculades al comerç, l’esport, les embarcacions, la pesca… acompanyades d’un tast de diferents vins de la terra, tot fent un recorregut pel nou Museu del Port de Tarragona. I també es tornarà a programar l’11 d’agost.

El 4 i 25 d’agost, la visita teatralitzada ‘El Port i Emília Mallol’ ens presentarà a una consignatària actual del Port de Tarragona i ens explicarà la representació que porta a terme el consignatari als ports. L’activitat es complementa amb un viatge amb barca dins les instal·lacions portuàries.

Cal fer reserva prèvia a museudelport@gmail.com i hi ha aforament limitat. Totes les activitats de ‘Les Nits del Museu’ són gratuïtes.