T.E.
17/09/2020

L’empresa atribueix la mala collita al temporal Gloria.

La campanya salinera al delta de l’Ebre ha finalitzat amb 45.000 tones recollides, una xifra molt per darrere de les 65.000 tones de mitjana dels darrers 15 anys. Segons explica el Setmanari l’Ebre, l’empresa Infosa, que explota les salines de la Trinitat, atribueix aquesta caiguda en més d’un 50% de la producció als efectes del temporal Gloria. Aquesta situació també va impedir accedir a la Punta de la Banya per gestionar les aigües després del trencament de la barra del Trabucador.

Tot i això, l’empresa assegura que tenen sal suficient per abastar els clients i assumir els compromisos comercials. També hi ha hagut una caiguda en la producció de flor de sal. Davant d’aquesta situació, però, esperen una bona collita per l’any vinent per poder reforçar els estocs.

La producció de sal del delta de l’Ebre es destina bàsicament al sector industrial i l’agroindústria, el tractament d’aigües, la cloració salina, el sector farmacèutic, el desgel de carreteres així com l’alimentació. Europa i els Estats Units són la destinació principal d’este producte.

«Una nova situació com la d’enguany faria inviable la continuïtat de l’empresa», ha assegurat el gerent d’Infosa, Joan Sucarrats, tot recordant que, a banda de l’activitat productiva i els 60 llocs de treball, la desaparició tindria conseqüències en les colònies de flamencs o altres aus de la zona.