T.E.
17/10/2022

Aquesta nova edició del Temps d’Avellana incrementa el nombre d’institucions participants, d’activitats i els municipis on se celebren.

Una trentena d’activitats formen part de la cinquena edició del Temps d’Avellana, el programa d’actes que posa en valor la fruita seca de referència al territori i que creix cada any en nombre d’entitats i institucions implicades en l’organització, que ja superen les trenta.  Inaugurat oficialment a la Llotja de la Cambra de Reus, la programació s’estén fins al mes de desembre amb activitats a les comarques tarragonines i gironines.

“El més positiu del Temps d’Avellana és l’experiència adquirida i la consolidació de la convocatòria” ha destacat durant l’acte el vicepresident del patronat de la Llotja de Reus, Isidre Guinjoan, “la promoció de la nostra fruita seca de referència és cabdal i necessària per definir l’essència del territori al qual representem, i hi estem tots compromesos”.

En aquest sentit, la ciutat de Reus ha ratificat el seu compromís amb el sector de l’avellana que “malgrat les incerteses del moment ha de mirar endavant amb energia i decisió” perquè, com ha assenyalat l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, “la qualitat  i singularitat dels nostres productes agroalimentaris, amb l’avellana al capdavant, és fora de dubte i suposa un actiu valuosíssim que hem de saber gestionar”.

En la seva intervenció, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha explicat que a banda de difondre el consum d’aquest producte i generar activitat al sector, “el suport al Temps d’Avellana i a altres iniciatives de caràcter agroalimentari contribueixen a la nostra lluita contra el despoblament rural”, que també aborden impulsant l’habitatge, les comunicacions físiques i digitals, l’emprenedoria o la transició energètica “per augmentar les oportunitats i el benestar de les persones dels nostres pobles i ciutats”.

En el cinquè any del Temps d’Avellana, la presidenta de la Denominació d’Origen Protegida Avellana de Reus, Ester Gomis, ha destacat durant l’acte de presentació que cal donar espai a la societat a l’avellana de Reus “que és fruit del nostre territori, de qualitat  i saludable”. I ha convidat a participar en la Festa de l’Avellana de la DOP que volen que “esdevingui una fita anual per a tots”.

Les activitats del Temps d’Avellana 2022

Aquesta nova edició del Temps d’Avellana incrementa el nombre d’institucions participants, d’activitats i els municipis on se celebren, amb activitats per a tots els públics de caire lúdic, educatiu i professional.