T.E.
18/02/2021

El dijous 26 de febrer, a les 19.30 hores, a la seu de l’EMD de Jesús, es farà oficial el resultat del veredicte.

Un total de 47 mostres d’oli d’oliva s’han presentat a la fase prèvia del 37è Concurs al Tast dels Olis de les Terres de l’Ebre que se celebra en el marc de la XXVI Fira de l’Oli i V Fira de la Garrofa de Jesús, del 25 de febrer a l’1 de març, i enguany en un format virtual per la Covid-19, segons detalla el diari Setmanari l’Ebre. Per tal de garantir les distàncies i la màxima seguretat sanitària, i de manera excepcional, els tastadors del territori es van reunir en una sala especialment habilitada a l’EMD de Jesús per analitzar i puntuar les diverses mostres presentades.

La primera categoria, la reservada al millor oli d’oliva verge extra de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) de les Terres de l’Ebre, va comptar amb la participació de nou mostres, vint-i-dos van ser les presentades a la modalitat sense DOP de les Terres de l’Ebre, nou més opten al premi al millor oli ecològic, dos al millor de qualsevol territori, i cinc tindran opció a guanyar el millor oli de productors particulars i de collita pròpia. De les quatre primeres categories sortirà el guanyador absolut del concurs.

Després de la primera selecció serà ara el Panell de Tast Oficial d’Olis Verges de Catalunya l’encarregat d’establir la classificació definitiva entre les tres de cada categoria que el primer jurat qualificador ha acabat seleccionant. El dijous 26 de febrer, a les 19.30 hores, a la seu de l’EMD de Jesús, es farà oficial el resultat del veredicte.