T.E.

18/03/2021

La guia recull les conclusions de diferents iniciatives de l’operació Vinya en Família des de l’inici del projecte

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha elaborat, en el marc de l’operació Vinya en família del PECT TurisTIC en Família, una Guia de bones pràctiques que recull els principis i recomanacions per al desenvolupament de l’enoturisme familiar a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, d’acord amb les necessitats i tendències identificades en els estudis, jornades i tallers participatius amb el sector organitzats durant tot el projecte. La guia recull les conclusions d’aquests treballs i estableix els elements clau per a l’èxit del desenvolupament de l’enoturisme familiar a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre i el foment  de noves activitats i serveis per a aquest públic en els territoris del vi. L’objectiu és contribuir a construir un producte propi, diferenciat i de qualitat, alineat amb les tendències globals actuals, per donar resposta a les necessitats de les famílies que ens visiten.

Les recomanacions tenen en compte el valor d’actius propis de les nostres destinacions com el paisatge, la ruralitat i la cultura del vi. A més, la guia proposa atendre les necessitats d’un ampli ventall de famílies, crear noves experiències, apostar per una activitat sostenible i curosa amb el medi ambient i per utilitzar els entorns digitals per ampliar la difusió de l’oferta, entre altres accions.

La Guia de bones pràctiques per al desenvolupament de l’enoturisme familiar a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre s’ha posat ja a disposició dels agents del sector que han col·laborat en la seva elaboració i als quals s’ha encoratjat a aplicar les propostes i recomanacions, a través d’una carta de compromís a la qual poden adherir-se. La xarxa d’agents de l’operació Vinya en família que han participat en els treballs previs està integrada per un total de 38 entitats i empreses. La majoria dels integrants són cellers, però també hi ha  agents de l’administració pública (consells comarcals, ajuntaments, oficines de turismes), Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen, associacions d’allotjaments rurals i empreses d’activitats turístiques.

La guia i la carta de compromís es poden trobar a: https://costadaurada.info/coneix/turistic-en-familia/guia-de-bones-practiques-per-al-desenvolupament-de-lenoturisme-familiar