T.E.
18/5/2022

Javier Sancho i Ben Hepfer seran els vicepresidents i acompanyaran Cañagueral i la directora gerent, Maria Mas, al capdavant de l’associació.

L’Assemblea General de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) va nomenar aquest dimarts Ignasi Cañagueral (director de Dow a Tarragona) com a nou president de l’organització per als propers tres anys. D’aquesta manera, el fins ara vicepresident 1r i president de la Comissió de Seguretat, pren el relleu de continuïtat de Rubén Folgado, president els darrers dos anys i mig, i que un cop complert el seu mandat no ha optat a la reelecció per centrar-se en les seves responsabilitats com a director general de Messer a Espanya i Portugal, tot i que sí continuarà sent membre de la Junta Directiva.

Les dues vicepresidències passen a ocupar-les a partir d’ara Javier Sancho (Repsol) i Ben Hepfer (BASF), que acompanyaran Cañagueral i la directora gerent, Maria Mas, al capdavant de l’organització.

El nou president ja ha jugat un paper clau com a vicepresident durant el darrer mandat, en especial en el desenvolupament del Pla Estratègic 2021-2023. En concret, des de la presidència de la Comissió de Seguretat, ha liderat el desenvolupament del nou Sistema de Millora Continuada de la Seguretat, que establirà estàndards de seguretat conjunts compartits per les empreses de l’associació.

Cañagueral va explicar els seus companys i companyes de l’Assemblea General que precisament culminar l’execució del Pla és la seva gran prioritat, així com continuar treballant per un sector químic segur i sostenible. També és una prioritat garantir les condicions de competitivitat i adaptació del sector petroquímic de Tarragona, tant a nivell de present com de cara a les properes dècades, en especial en tot allò relacionat amb la transició energètica cap a la neutralitat climàtica.

Prioritats: ‘Seguretat, sostenibilitat, competitivitat i societat’

El nou president ha remarcat que l’èxit en aquest procés no serà important només per al mateix sector, sinó que representarà una oportunitat de progrés i creixement per al conjunt del Camp de Tarragona, en la mesura en què la indústria n’és un agent actiu i participatiu clau.

Un altre eix en el qual la nova junta vol centrar els seus esforços és en continuar enfortint les relacions i el diàleg amb els agents de l’entorn, per millorar la formació i la informació sobre el sector entre la ciutadania i donar resposta a les seves expectatives, i també la cooperació i l’exploració de sinèrgies amb els centres de formació, coneixement i recerca del territori.

Abans, el president sortint, Rubén Folgado, en el seu Informe de Presidència, s’havia acomiadat del càrrec fent un repàs dels intensos dos anys i mig durant els quals ha estat al capdavant de l’associació, marcats per fets com la pandèmia, l’accident del gener del 2020 o l’intens treball dut a terme per confeccionar i començar a desplegar el nou Pla Estratègic.

En aquest sentit, Folgado va agrair la col·laboració i unitat de totes les empreses del sector durant aquests temps complicats i es va mostrar convençut que, mantenint aquesta actitud de cooperació que sempre ha caracteritzat la indústria tarragonina, serà més fàcil consolidar la seva competitivitat i la sostenibilitat a llarg termini.

La renovació de les diferents vocalies i càrrecs de la Junta Directiva era el punt principal de l’ordre del dia de l’Assemblea Ordinària de l’AEQT d’aquest dimarts, i la candidatura encapçalada per Cañagueral, l’única que s’havia presentat, va ser ratificada. Els integrants que la composen són els mateixos que ja formaven part de la Junta Directiva fins ara, amb l’única reorganització de qui ocupa presidència i vicepresidències.

D’aquesta forma, a banda dels ja esmentats Ignasi Cañagueral (Dow), Javier Sancho (Repsol), Ben Hepfer (BASF) i Rubén Folgado (Messer), integren la Junta Directiva de l’AEQT Francisco Claver (Asesa), Ignacio Torres (Carburos Metálicos), Borja Pérez (Clariant), Andrea Firenze (Covestro), David Castañeda (ELIX Polymers), Joan Miquel Capdevila (Ercros), Antoni Boix (Grace), Anton Rovira (LyondellBasell), Núria Blasco (Tepsa), Silvia Méndez (TDE) i Eduardo Sañudo (Vopak Terquimsa), a més de Ferran Huidobro com a Secretari General.

Altres assumptes tractats

La reunió de l’Assemblea General, celebrada a les instal·lacions de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet, a més de la renovació de vocalies i càrrecs de la Junta, va servir també perquè la directora gerent de l’associació, Maria Mas, presentés en el seu informe els principals assumptes i projectes treballats des de la seva arribada al càrrec al febrer, i també perquè els presidents de les nou comissions de treball fessin un repàs de l’estat de desplegament de les diferents accions recollides al Pla Estratègic 2021-2023. L’Assemblea també va aprovar el tancament de comptes de l’exercici 2021.