T.E.
18/1/2023

Presentació del cicle.

L’Associació Cultural Anima’t, en col·laboració amb la regidoria de Cultura i Política Lingüística, ha presentat una nova temporada de concerts del cicle Reus Cultura Contemporània, que començaran el dia 28 de gener i s’allargaran fins al 5 de maig.

Les principals novetats d’aquest any són l’avançament dels horaris dels concerts, que no seran sempre a la mateixa hora; i la gratuïtat d’alguns d’ells.

A més, gràcies al conveni amb Joventut Reus i la Universitat Rovira i Virgili, aquelles persones que tinguin targeta o carnet acreditatiu podran gaudir d’un 25% de descompte en la compra anticipada de les seves entrades.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que «l’RCC vetlla per dotar la ciutat de Reus d’una programació estable de música contemporània que permeti normalitzar el consum cultural al Camp de Tarragona. Des de ReusCultura treballem per mantenir una oferta cultural durant tot l’any, d’estils diferents i que arribi a públic de qualsevol edat. I, per aquest motiu, estem molt satisfets d’ una programació com aquesta que ens ajuda a ser ciutat referent al territori, també pel que fa a oferta cultural».

En aquesta segona part de la tercera temporada que anirà de gener a maig vindran a Reus artistes del Principat: Súper Gegant, Selva Nua, Joan Colomo i la radio fórmula, ZA!, Marta Knight o Guillem Ramisa entre altres; artistes de la resta de l’Estat: Jhana Beat; i artistes internacionals: els irlandesos Ye Vagabonds i les australianes That Gold Street Sound.

Destaquen en especial la col·laboració amb La Bullanga el dia 15 d’abril en la que es podrà gaudir de 8 hores seguides de música a la Sala polivalent de La Palma dins el «Pollo Reus Antifa Fest» on hi actuaran sis bandes que us anirem revelant les setmanes vinents.

Dins la programació s’han consolidat espais com l’Absenta i el Racó de La Palma; s’han afegit el Casal Despertaferro i la Sala polivalent de La Palma, i s’ha mantingut el Jardí de la Casa Rull, que acollirà la cloenda d’aquesta temporada.

Des d’Anima’t, Jacop Dalmau, ha manifestat que «lamentem però el tancament de Lo Submarino, que ha deixat un buit important a la ciutat amb la pèrdua de la seva sala de gran aforament i equipada amb escenari i camerino».

L’RCC vetlla per dotar la ciutat de Reus d’una programació estable de música contemporània que permeti normalitzar el consum cultural al Camp de Tarragona. Aquest projecte és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya. També és possible gràcies a la col·laboració d’Estrella Damm, principal patrocinador, així com de la resta d’agents locals: els espais citats, el 3de9 i el Bar Campus.