T.E.
19/04/2021

GM Food compta amb un centre logístic a Tortosa.

La cooperativa minorista suïssa Coop ha comprat per uns 230 milions d’euros el grup de distribució GM Food, fins ara propietat de la xinesa Bright Food, imposant-se a HD Covalco, distribuïdor regional català que també estava interessat en l’operació. GM Food compta amb un centre logístic a Tortosa, abans propietat de Miquel Alimentacio.

Segons informació recollida per la revista especialitzada FOOD-RETAIL «El Diario de la Alimentación», l’arribada de Coop suposa l’establiment d’un nou distribuïdor estranger a casa nostra tot just uns dies després que el grup txec EP Corporate Group aterrés a Espanya com a soci inversor d’Eroski per prendre les regnes de Caprabo i de el negoci de la cooperativa a Balears. Es tracta, segons «El diario de la Alimentación», de tot un gegant -és la segona cadena de supermercats més gran de Suïssa per darrere de Migros-, compta amb 24.893 empleats i la facturació dels seus supermercats va arribar als 10.452.000 de francs suïssos (el franc es troba pràcticament en paritat amb l’euro).

Ara aterra a Espanya a través de GM Food, una cadena d’origen regional però amb un fort posicionament en tot el país. Per la seva banda GM Food, antiga Miquel Alimentació, té 70 punts de distribució majorista GMcash-Gros Mercat, 6 plataformes logístiques, 815 supermercats franquiciats Suma, Proxim i Spar, 20 gasolineres GMOil, prop de 2.500 treballadors i al voltant de 1.200 milions d’euros de facturació. Compta amb seus a Burgos, Font de Pedra (Màlaga), Enginy (Las Palmas de Gran Canària), Montcada i Reixac (Barcelona), Tortosa (Tarragona), Torrejón d’Ardoz (Madrid) i Vilamalla (Girona).