T.E.
19/05/2023

Cloenda d’una de les edicions anteriors de Tarraco Viva. Foto: Manel R. Granell.

El festival Tarraco Viva arriba al final de la seva 25a edició, aquest cap de setmana. Després de molts dies d’activitats intenses amb especial atenció a la Necròpolis, el Port de Tarragona i els municipis amb presència important de patrimoni; aquest 20 i 21 de maig l’atenció se centrarà als jardins del Camp de Mart i al Recinte Firal de Tarragona, amb desenes d’activitats a l’aire lliure, per a tots els públics i la majoria de les quals d’accés lliure i gratuït.

D’aquesta manera, els jardins del Camp de Mart reapareixen com un espai protagonista del festival, anys després del darrer cop. Al llarg d’aquests darrers dies de Tarraco Viva, l’espai al costat de les muralles viurà tot un conjunt de tallers participatius, fires, i artesans de rèpliques arqueològiques, així com recreacions històriques, paradetes i espais de llibres, entre d’altres.

Les activitats als jardins del Camp de Mart començaran dissabte a primera hora i s’allargaran fins al vespre, mentre que el diumenge estaran tot el matí. En aquest espai destaca la fira de museus que organitza el MNAT, amb presència d’una trentena de museus de Tarragona però també de tot Catalunya i l’estat, una gran oportunitat de conèixer els museus i les estratègies d’arreu. A més, el públic podrà visitar gratuïtament les tendes d’Artifex, artesans de rèpliques arqueològiques, i la Taberna libraria, una fira de llibreters amb presència de les llibreries tarragonines, així com tallers i jocs de taula amb l’associació ‘Si vis pacem, para ludum’.

D’aquest últim cap de setmana destaquen també els darrers espectacles de recreació històrica a mans de les mateixes entitats. Dissabte a les 21 h el Recinte Firal acollirà Tutankamon, un faraó per a l’eternitat, a càrrec de Kemet, un grup de recreació especialitzat a l’antic Egipte, mentre que a les 22h serà el torn de Nemeseum a l’Amfiteatre, un espectacle per conèixer el culte de la deessa Nèmesis a Tàrraco. Per acabar, també dissabte a les 22 h, la Necròpolis serà l’escenari de Svbvrbivm, de Thaleia, on la vida a la ciutat romana més enllà de les muralles serà la protagonista.

El Recinte Firal del Palau de Congressos de Tarragona rebrà l’espectacle Tots els camins porten a Tàrraco com a cloenda d’aquesta 25a edició, que serà el diumenge a les 18h, d’accés lliure i gratuït però amb aforament limitat.

Aquest acte, on veurem la reunió anual del Concilium de la Hispània Citerior, recupera el format d’anys anteriors, amb una gran recreació històrica i  escènica d’espais amb narració divulgativa i desenes de figurants. Aquest cop, a més, amb les imatges arqueològiques de gran format creades digitalment i que han estat protagonistes al llarg d’aquests dies.