T.E.
19/05/2023

Presentació de la iniciativa, aquest divendres.

«Menja’t el Mercat» és la festa gastronòmica en què els paradistes del Mercat Central ofereixen més de 30 propostes en forma de tapa, acompanyades amb vins de totes les DO del territori. La cita és el dissabte 27 de maig, a partir de dos quarts de set de la tarda i fins a les onze de la nit, amb un mercat vestit de festa gràcies a la im plicació de 20 parades que presenten una oferta gastronòmica única entre l’oferta de tapes i beguda, acompanyada de ball i música en directe.

Els tiquets de degustació es poden adquirir des d’aquest cap de setmana de manera anticipada a algunes de les parades participants o bé el mateix dissabte 27 de maig als dos punts d’informació que hi haurà a l’interior del Mercat Central. Pel que fa al preu, els paradistes s’han esforçat per mantenir un preu ajustat i les tapes es vendran a 2,50 euros i les begudes a 1,50 euros. També es torna a posar a la venda un tiquet combinat: un paquet de 5 consumicions per 10 euros: tres tapes i dues begudes. L’edició 2023 de «Menja’t el Mercat» compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Reus, que ha cedit al Mercat Central material per a l’oganització de la festa.

Calçots amb ou ferrat, cua de bou, tàrtar de vedella o sushi

L’oferta de tapes d’aquesta edició presenta més de 30 propostes que s’han recollit en un tríptic per tenir-les totes a mà i saber quina parada les prepara i la seva situació al Mercat. A banda de la tapa destacada, moltes de les parades n’ofereixen més per satisfer tots els gustos dels clients.

Enguany, com a novetat, l’oferta incorpora sushi, pizza sense gluten i diverses propostes de postres. La llista és llarga i variada, amb parades que es mantenen fidels a la seva recepta des de la primera edició com el tàrtar de vedella, la cua de bou d’Angus, les croquetes casolanes o les broquetes de fruita amb xocolata.

Vins del territori del Celler El Magatzem

Una de les novetats destacades d’enguany és la possibilitat de tastar vins de les DO del territori: DO Tarragona, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Penedès, DO Conca de Barberà, DO Terra Alta, DO Catalunya i DO Cava. Els vins seran una selecció de la parada Celler El Magatzem. Per consumir-los, caldrà adquirir una copa de vidre als punts d’informació, amb un dipòsit de tres euros.

Estrena parades ADN Sistaré i Soho by Tarraco Sea Food

La setmana de la 10a edició de la nit de tapes del Mercat Central coincideix amb l’estrena de dues noves parades. D’una banda, l’ADN Sistaré, el nou forn de pa i servei de bar i cafeteria del Mercat Central, amb un espai de terrassa interior i una terrassa exterior al carrer de Sardà i Cailà. I de l’altra, el nou espai de degustació de la peixateria Tarraco Sea Food, Soho, una proposta nova que referma l’aposta per la degustació de producte fresc al mateix mercat; en aquest cas, en un espai completament reformat i a tocar de la peixateria que també oferirà còctels.

Ball i música en directe amb la Reus Big Band

Com ja és habitual, l’oferta gastronòmica s’acompanya de música, enguany amb una classe de ball i l’actuació en directe de la Reus Big Band.

· A les 19:00 h, a la façana del carrer de Sant Joan, classe de ball amb els professors de Basic Escola de Ball de Reus.

· A les 21:00 h, concert de la Reus Big Band, amb 18 músics sobre l’escenari.

La primera edició després de la COVID-19

Després de nou edicions exitoses –la darrera va ser el 25 de maig de 2019– el «Menja’t el Mercat» torna l’últim dissabte del mes de maig com sempre. Enguany, l’edició és la primera després de l’aturada obligada per la pandemia de la COVID-19.

«Menja’t el Mercat» va néixer la primavera de 2012 amb la voluntat de donar a conèixer totes les possibilitats que ofereixen els productes frescos que es poden trobar a les parades i mostrar una imatge diferent del mercat, en un horari més nocturn i amb un ambient festiu.