T.E.
19/07/2021

Foto de grup del Fòrum Territorial Reus Horitzó 32.

El passat dissabte les instal·lacions de Fira Reus han acollit la primera trobada del Fòrum Territorial del Pla Estratègic Reus Horitzó 32, convocat per l’Ajuntament de Reus, i adreçat a municipis, organismes i institucions que es troben en l’àrea relacional o d’influència de la ciutat. La trobada ha estat presidida per l’alcalde Carles Pellicer, que ha donat la benvinguda al Fòrum, i vicepresidit per la vicealcaldessa Noemí Llauradó, que ha clos la jornada.

El fòrum ha tingut per objectiu establir un diàleg amb i entre el territori de l’àrea de relació de Reus, amb la voluntat que serveixi per conèixer i tenir en compte les diferents realitats que hi conviuen. L’objectiu ha estat també detectar els àmbits estratègics comuns i així reforçar una mirada territorial àmplia. Els principals eixos de debat han estat la mobilitat intermunicipal, l’economia i l’ocupació, la projecció territorial, el gaudi, els equipaments, les desigualtats, els cicles de vida i la sostenibilitat i el canvi climàtic.

En el marc del pla estratègic, el fòrum aporta informació sobre necessitats compartides i d’interacció intermunicipal per al desenvolupament territorial, i propostes sobre línies d’acció, possibles sinergies territorials i estratègies compartides.

Hi han estat convidats a participar els municipis limítrofs a la ciutat de Reus, les capitals de les comarques que toquen a Reus, els municipis del Baix Camp i de les comarques limítrofs de més de 5.000 habitants, les institucions supramunicipals i les entitats municipalistes. Els municipis que hi han estat representats han estat Tarragona, Falset, Vila-seca, Torredembarra, Cambrils, Valls, Mont-roig del Camp, la Selva del Camp, Constantí, Salou, Riudoms, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tortosa, Almoster, Castellvell, Alcover, l’Ametlla de Mar i Móra d’Ebre.

També hi han estat representats els Consells Comarcals del Baix Camp, del Baix Ebre, de la Ribera d’Ebre, de l’Alt Camp, del Tarragonès i de la Conca de Barberà. Finalment, també hi han assistit l’Associació Catalana de Municipis i la Federació Catalana de Municipis.

Es preveu que el Fòrum Territorial es reuneixi una vegada més en el marc del pla estratègic; però les convocatòries s’adaptaran en funció dels acords presos per les persones participants.