T.E.
19/08/2021

La Fecasarm reclama que l’oci nocturn pugui obrir fins a les quatre de la matinada.

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) xifra en 5.500 milions d’euros les pèrdues al sector de l’oci nocturn des de l’esclat de la pandèmia. La patronal, en una carta dirigida als seus socis, assegura que l’entrada en vigor del nou toc de queda –d’una a sis de la matinada- des de mitjans de juliol ha agreujat la situació d’uns negocis que ja es trobaven «ofegats», sobretot a les zones turístiques. «Durant l’estiu, aquests locals obtenen el 50% dels seus ingressos anuals, i a la Generalitat sembla que no li importi gens», lamenta en un comunicat publicat aquest dimecres. Alhora, la Fecasarm alerta que la meitat dels negocis es troben en situació d’insolvència i que les ajudes rebudes no arriben a cobrir el 2% de les pèrdues.

En el mateix escrit, la patronal acusa la Generalitat «d’acomodar-se en les restriccions a l’oci nocturn legal» i torna a reclamar que l’oci nocturn pugui obrir fins a les quatre de la matinada per posar fi als botellots i a les festes il·legals. «La situació és insostenible i inacceptable», afegeix.

Per altra banda, la Fecasarm denuncia la «inseguretat jurídica» que pateixen alguns negocis, tot assegurant que alguns cossos policials no respecten els 30 minuts dels quals disposen els locals de restauració i oci nocturn per a desallotjar.