Helder Moya
19/11/2021

Roberto Iserte, al centre de la imatge, junt amb el cap de cuina i cap de sala del restaurant Sol-Ric.

El restaurant Sol-Ric de Tarragona ha aixecat el teló de la festa catalana gastronòmica per excel·lència: la calçotada. L’establiment tarragoní vol recuperar la presencialitat d’aquest característic àpat i es mostra ambiciós en els seus objectius. «Esperem que més de 2.000 comensals vinguin a casa nostra a gaudir de la calçotada», explica Roberto Iserte, director comercial del restaurant Sol-Ric i del restaurant Els Fogons del Drac, situat al municipi de La Riera de Gaià.

Les calçotades ja estan en marxa, ara bé no serà fins al pròxim mes de gener, en que aquells foodies que vulguin assaborir una tradicional calçotada catalana ho poden fer diàriament però per encàrrec «també brindem l’opció delivery, de portar la calçotada als domicilis dels nostres clients. Aquest servei va néixer l’any passat a causa de la pandèmia i ens va funcionar molt bé. Vam portar a domicili 500 menús de calçotada.

Un cop passat el Nadal s’iniciarà la temporada àlgida i no caldrà comanda prèvia per a degustar aquest menú típic. Una de les principals novetats d’aquesta temporada és que també es podrà menjar el mateix menú al restaurant Els Fogons del Drac.

El preu de la calçotada en ambdós establiments ofereix la tradicional combinació de calçots i carn a la brasa per un preu de 36 euros. La calçotada obre el foc amb els tradicionals aperitius de pa torrat i embotit, calçots amb una exquisita salsa romesco i un segon a base de llonganissa amb fesols i xai acompanyats de patates, tomàquets al caliu i carxofes a la brasa. La crema catalana i els músics posaran la cirereta a la festa. Per últim apuntar que també existeix l’opció per vegans amb una paella d’arròs amb verdures substituint la carn.