T.E.
20/01/2022

El torneig comptarà amb categoria femenina i masculina i el quadres de competició de les parelles seran en funció del nivell.

La ciutat de Reus escalfa motors davant l’arribada aquest mes de març d’una prova del calendari del World Padel Tour a la ciutat, l’esdeveniment de pàdel professional a nivell mundial que tindrà a Reus com epicentre d’aquest esport durant vuit dies. Per tal de promocionar i acostar la pràctica del pàdel als ciutadans de Reus, la regidoria d’Esports i Reus Esport i Lleure han impulsat tot un seguit d’accions sota el programa Reus Pro Pàdel que permetran practicar i viure el pàdel des d’un context més proper. L’esdeveniment central serà el torneig anomenant Open Reus Pro Pàdel, que tindrà lloc els divendres i caps de setmana del mes de febrer.

L’Open Reus Pro Pàdel s’organitzarà des dels clubs i centres de pàdel de la ciutat que en seran la seu: Club Tennis Reus Monterols, Reus Deportiu, CN Reus Ploms, Global Pàdel, Winner Sport, Padel Reus, Padelx4, Tot pàdel i Padel Indoor.

Les dates dels diferents tornejos són les següents:

Global Pàdel : 4,5 i 6 de febrer
Padel Indoor : 11,12 i 13 de febrer
Reus Deportiu i Reus Ploms : 18,19 i 20 de febrer
Club Tennis Reus Monterols : 25,26 i 27 de febrer.

El torneig comptarà amb categoria femenina i masculina i el quadres de competició de les parelles seran en funció del nivell d’aquestes per tal de gaudir de partits el més emocionant possibles. El format serà el mateix per a tots els tornejos, així com els obsequis que rebran els participants. Els jugadors i jugadores poden inscriure’s a tantes seus com vulguin. Els guanyadors i guanyadores de cada categoria en cada torneig rebran com a obsequi una entrada d’un dia pel World Padel Tour Estrella Damm Reus-Costa Daurada OPEN.

Si la situació epidemiològica ho permet, les finals de cada seu i cada categoria es jugaran a una pista que es muntarà a la Plaça del Mercadal, centre neuràlgic i eix comercial i de vida social de la ciutat de Reus, i que té com objectiu principal acostar el pàdel a la ciutat. Aquesta pista tindrà grades laterals i acollirà, a més de les finals, activitats paral·leles com exhibicions o pàdel adaptat, entre d’altres.

La resta d’accions que formen part del programa Reus Pro Pàdel es portaran a terme en l’àmbit educatiu. Per tal que la pràctica d’aquest esport arribi als centres s’han previst les següents accions:

• Dins del programa Trobades de primària i secundària s’ha programat formació sobre mètodes d’ensenyament d’aquest esport als docents d’educació física.
• A diferents instal·lacions de pàdel de la ciutat trobades d’alumnes de secundària perquè es familiaritzin amb l’esport.
• També s’ha preparat un fons de material en préstec per a les escoles. D’aquesta manera, tots els centres educatius poden accedir a aquest servei de préstec de material.

Des de l’Ajuntament de Reus s’ha agraït públicament a l’esportista Ari Sánchez la seva implicació en les diferents accions del programa Reus Pro Pàdel, com a màxima ambaixadora del pàdel reusenc a nivell mundial i que també a ofert la seva imatge a l’Open Reus Pro Pàdel.