T.E.
20/05/2024

El 30 de maig, el Teatret del Serrallo serà la seu de la jornada “El Futuro del Sector Industrial: Retos y Oportunidades en la descarbonización» organitzada per APPORTT i Bankinter.

APPORTTT i Bankinter organitzen la jornada «El Futuro del Sector Industrial: Retos y Oportunidades en la descarbonización» el 30 de maig al Teatret del Serrallo de Port de Tarragona. L’objectiu d’aquesta jornada és donar a conèixer de primera mà les oportunitats per a la implementació de noves tecnologies per ajudar a reduir l’impacte mediambiental a través de la col·laboració entre empreses dins del marc del PERTE de Descarbonització i d’altres eines de finançament especialitzades en I+D+i.

En aquesta edició es vol aprofundir en els reptes i factors clau en el procés de descarbonització i el futur de les indústries. Es tracta d’un tema de gran rellevància per al teixit empresarial de Tarragona, ja que la indústria és responsable d’una gran part del consum mundial d’energia i emissions de CO2.

El procés de descarbonització i, el conseqüent de transició energètica, presenta desafiaments significatius, però també obre oportunitats per a la implementació de noves tecnologies i la reducció de l’impacte ambiental. Les taules rodones de les jornades comptaran amb diversos ponents que abordaran els principals reptes des de diferents punts de vista: les oportunitats que la descarbonització pot obrir per a les indústries, les possibles barreres a superar, els ajuts europeus, etc.

La jornada posarà un èmfasi especial en explicar els resultats del darrer gran programa d’ajudes derivat del PERTE de Descarbonització i també abordarà casos d’èxit i experiències d’empreses en projectes de circularitat, sostenibilitat i descarbonització.

Programa

La jornada ocuparà el matí dels dia 30 de maig de les 9 a les 13 hores. La benvinguda anirà a càrrec d’Ivan Ruiz, director general de FI Group: de Ramón Ignacio García, director general de l’APT; i d’Albert Castellanos, Secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya.

El programa inclou dues taules rodones: una dedicada als “Reptes de la descarbonització” amb dos representants de la industria química tarragonina i Miriam Díaz de los Bernardos, Directora Chemical Technologies Unit EURECAT / Directora Xarxa H2CAT; i l’altra, dedicada a “Finançament per a la descarbonització de la Indústria”, amb Luis A. Colunga, comissionat del PERTE Descarbonització del Ministeri d’Indústria; Emma Montserrat , subdirectora General Adjunta Banca Corporativa Bankinter; i Albert Farré-Escofet, director Comercial FI Group.

La darrera part de la jornada estarà ocupada per la presentació de 3 casos d’èxit d’empreses dels sectors de la Química, de la industria auxiliar, etc.

Inscripcions

La jornada és un esdeveniment presencial amb un aforament limitat. Les persones interessades en assistir-hi poden inscriure’s a través d’aquest enllaç:  https://es.fi-group.com/agenda/el-futuro-del-sector-industrial-retos-y-oportunidades-en-la-descarbonizacion/