T.E.
21/01/2021

La presentació està organitzada per la Fundació Gresol i el Círcol, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i de la Diputació de Tarragona.

La ciutat de Reus acollirà l’estrena exclusiva de la pel·lícula documental ‘Fortuny, la mort del pintor’, un homenatge pòstum al pintor, aquarel·lista i gravador reusenc, dirigida per Emiliano Cano Díaz. La presentació està organitzada per la Fundació Gresol i el Círcol, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i de la Diputació de Tarragona.

S’han programat dues sessions. L’estrena es durà a terme el dimarts dia 26 de gener, a les 20:00 h, en una sessió reservada per als organitzadors i col·laboradors de l’esdeveniment, i es repetirà l’endemà, 27 de gener, a la mateixa hora i en un acte obert a tota la ciutadania.

Les projeccions es faran complint les mesures de seguretat derivades per la pandèmia per tal de garantir la seguretat i la protecció de totes les persones i que marquen que l’aforament del teatre es veu limitat al 50% de la seva capacitat.

La voluntat tant de la Fundació Gresol com del Círcol ha estat continuar treballant per ressaltar i promoure la cultura al territori català i, en aquesta ocasió, ho fan projectant en exclusiva aquesta pel·lícula documental que narra la vida del pintor reusenc, la seva trajectòria artística i la seva sobtada mort. A més, s’ha volgut fer l’estrena al Teatre Fortuny pel fet que és l’espai escènic batejat amb el nom de l’artista i per aconseguir així encara fer més especial aquest homenatge cultural.

El director madrileny Emiliano Cano Díaz és tenor de música antiga i membre de l’Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya; director de documentals sobre art i investigador a mots.tv, ha manifestat la seva satisfacció per poder estrenar la seva pel·lícula a la ciutat natal del protagonista.