T.E.
21/03/2023

Gazechim és líder a França en el sector de la logística de gasos químics i ja té d’altres activitats a l’estat espanyol.

L’empresa Gas Ibérica, propietat del grup francés Gazechim, ha firmat un contracte amb Ercros per instal·lar-se dins els recinte de la fàbrica de Flix amb l’objectiu de dur a terme l’activitat d’envasat i emmagatzematge de fluïts refrigerants i productes gasosos. La signatura del contracte s’ha dut a terme per part de Marc Fargas Mas, director industrial de la divisió de derivats del clor d’Ercros, i Gilles Minier, administrador únic de l’empresa Gas Ibérica. Ocuparà una nau de 600 m2 i la parcel·la adjacent de 3.500 m2 situades a l’extrem nord de la factoria de Flix, entre les vies del FFCC i l’embassament de Flix. Preveu ocupar entre 10 i 12 persones en una primera fase amb una inversió de 2M€ i arribar fins a una vintena de treballadors en una segona fase.

Gazechim és líder a França en el sector de la logística de gasos químics i ja té d’altres activitats a l’estat espanyol, a la que sumarà la planta de Flix.

L’Ajuntament valora molt positivament aquest anunci. El batlle de Flix, Francesc Barbero, ha declarat que «espero que sigui el primer anunci de molts. Portem temps treballant colze a colze amb Generalitat i Ercros i l’últim any i mig hem posat molts projectes damunt la taula, bona part dels quals esperem que aterrin a Flix per reconvertir tot el polígon químic. Tenim clar els camps on posicionar Flix i comptem amb l’aposta per la reindustrialització que ara mateix impulsa el Govern de la Generalitat. Sóc optimista respecte el futur industrial del nostre poble».