T.E.
21/03/2023

El centre centralitzarà serveis per ajudar a les empreses a adaptar-se per ser competitives.

L’Ajuntament de la Ràpita ha inaugurat el Centre d’Economia Blava de les Terres de l’Ebre, situat a la plaça Carles III, el qual esdevindrà un centre de referència per impulsar els nous models de negoci basats en l’economia blava a les Terres de l’Ebre. L’acte inaugural ha estat presidit pel conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent i Ramió, qui ha estat acompanyat per l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el delegat territorial de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó.

El conseller d’Empresa i Treball ha afirmat que “un dels reptes que ens hem marcat des del Govern de la Generalitat és transformar el model productiu de Catalunya. Per la seva banda, l’alcalde exposa que “és un projecte estratègic per al nostre municipi i per al territori, coordinat amb els ODS de l’Agenda 20/30 i amb l’Estratègia Marítima de Catalunya, i que també forma part del Pacte Nacional per a la Indústria”. “Estem davant d’un projecte local però amb la pretensió de liderar a nivell territorial i nacional; i de dinamitzar, transformar i potenciar l’economia de la Ràpita, del territori i del país”, ha afegit Caparrós.

A partir d’ara, el centre serà un espai de referència i un punt de trobada entre centres de recerca i d’innovació, agents de desenvolupament econòmic i teixit productiu per al disseny de nous projectes d’economia blava. Actuarà com un espai on podran accedir les empreses per millorar els seus productes i serveis i incorporar el coneixement específic fruit dels processos d’innovació del territori. En definitiva, actuarà com a motor de desenvolupament econòmic.

El centre centralitzarà serveis per ajudar a les empreses a adaptar-se per ser competitives i, per tant, s’aconseguirà un impacte positiu sobre l’ocupació i la millora socioeconòmica. Entre els objectius destaca l’impuls i la promoció liderada per les empreses, i el suport a la creació i consolidació d’empreses innovadores basades en l’explotació sostenible del capital natural vinculat a tots els subsectors de l’economia blava.

El projecte té un cost de 525.929’53 euros. Un 50% d’aquest és finançat mitjançant subvenció pel PECT Ebre Bioterritori amb Fons de la Unió Europea i un 25% per la Diputació de Tarragona. El PECT Ebre Bioterritori està format per l’Ajuntament de la Ràpita, el Consell Comarcal del Montsià, el Consell Comarcal del Baix Ebre, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), la Universitat Rovira i Virgili, Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya i CENFIM Furnishings Cluster.