T.E.
20/05/2020

A l’entrada a parc el visitant passarà per una catifa desinfectant per assegurar la neteja de les soles de les sabates.

El jardí històric d’al Parc Samà de Cambrils tornarà a obrir les seves portes per al gaudi dels visitants el proper dissabte 23 de maig a les 10 hores sota uns rigorosos protocols higiènic-sanitaris que integren tots els requisits de seguretat exigits per als ‘Llocs Patrimonials’. Construït en 1.881, al Parc Samà és un espai a l’aire lliure de 14 hectàrees de superfície on habiten més de 1.500 espècies vegetals. Es tracta d’un dels millors exemples de la jardineria del Romanticisme a Espanya; el parc pertany a la Xarxa Europea de Jardins Històrics i està protegit com a Bé d’Interès Cultural (BIC).

DNA Turisme i Oci, empresa gestora del Parc Samà, ha elaborat un estricte pla de contingència que segueix les recomanacions específiques de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), amb el vistiplau de les autoritats sanitàries. DNA també ha recollit les indicacions del Comitè Nacional Espanyol d’ICOMOS (Consell Internacional de Monuments i Llocs), organització internacional no governamental associada amb la UNESCO, que ha posat en marxa un grup de treball sobre Patrimoni i Covid-19 de què el Parc Samà forma part.

Algunes de les pautes del pla de contingència per reduir el risc de contagi seran controls d’aforament -fins a un total de 300 persones-, recorreguts de sentit únic o cartelleria informativa. A més, a l’entrada al parc el visitant passarà per una catifa desinfectant per assegurar la neteja de les soles de les sabate i a la taquilla, així com en altres zones comunes, el visitant disposarà de gels hidroalcohòlics. 

La reobertura de parc permetrà rescatar d’un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a 10 treballadors: «Volem que el visitant sigui conscient que amb la seva visita contribueix a la generació d’ocupació i a la conservació d’aquesta joia que uneix història, cultura i natura».

Per tal de per reconèixer la feina que els professionals sanitaris estan realitzant des de l’inici de la pandèmia, el Parc Samà posa en marxa ‘Naturalesa d’Herois’, una campanya de regal de passis anuals gratuïts (samalinas). Els treballadors sanitaris hauran de mostrar a l’entrada de parc seva acreditació col·legial -o la de centre o servei al què pertanyen- i serà vàlida per tot l’any 2020. «Per vostre compromís, esforç, dedicació, sacrifici, per la vostra naturalesa d’herois, us regalem un trosset de la nostra «, subratlla el leit motiv de la campanya.