T.E.
21/05/2024

Imatge de l’accés al polígon.

El Departament de Territori ha tret a licitació el nou accés per carretera des de la carretera C-43 al polígon industrial La Plana de Gandesa. Tal com detalla El Setmanari de l’Ebre, el consistori insisteix que es tracta d’un dels principals actius que ha de marcar el futur econòmic de la Terra Alta, ja que actualment no hi ha terrenys disponibles i diverses empreses volen ampliar superfície o instal·lar-se de nou al polígon.

Des de l’Ajuntament de Gandesa han reclamat en diverses ocasions a l’Incasòl que aposti per l’ampliació amb noves hectàrees de sòl industrial urbanitzat. L’alcalde, Carles Luz, en declaracions al mitjà ha lamentat però que, fins ara, la resposta no ha sigut satisfactòria i que “asseguren que el polígon no és viable”. Assegura que ja hi ha “empreses que volen créixer, i d’altres que es volen situar de nou al polígon industrial”. És el cas de Gràfiques Salaet, empresa de fabricació d’envasos de paper i cartró per a la indústria alimentària, que vol expandir-se als terrenys adjacents a les quatre plantes que té al polígon La Plana.

Una altra de les opcions que ha plantejat l’Ajuntament és el finançament de l’ampliació i la promoció del polígon amb els fons de transició nuclear. L’alcalde assegura que és un projecte que ja s’ha presentat i que encaixa perfectament amb les bases del Fons, ja que “és un projecte estratègic i que generarà nous llocs de treball i noves activitats econòmiques a la comarca”.

Paral·lelament, l’Ajuntament també treballa amb el Govern de l’Estat per a redactar el projecte executiu de la nova variant de l’N-420 i també es planteja una rotonda que puga dotar d’un accés des d’esta via fins al polígon.