T.E.
19/08/2020

La carn a la brasa serà un dels productes més característics del nou restaurant

Situat en una masia rústica, concretament al número 64 del carrer Sant Joan de la Riera e Gaià, des del passat 11 de setembre, ha obert portes el restaurant Els Fogons del Drac. Amb Roberto Iserte com a gerent -conegut per ser la cara visible del màrqueting del restaurant Sol Ric de Tarragona- i amb l’experiència del màsterxef Xavi Roselló –anteriorment al restaurant de l’hotel 4R Miramar de Calafell- l’equip del restaurant ha posat en marxa un projecte que busca convertir-se en el referent de la zona del Baixa Gaià.

Com el mateix Roberto indica «alguns poden pensar que som uns eixalabrats amb la que està caient. Nosaltres preferim pensar que som emprenedors i, sobretot, optimistes de mena». Pel que fa el nou restaurant, el defineixen com un establiment «amb una molt bona relació qualitat preu i on el client podrà gaudir de forma segura ja que estem plenament adaptats als protocols de seguretat per la Covid-19».

La brasa és l’ADN gastronòmic dels Fogons del Drac. Dins del rentat de cara de l’establiment -amb capacitat per 200 persones- es troba la reubicació de la llar de foc al mig de l’àmplia terrassa que presideix l’entrada principal del restaurant. Així el comensal pot veure en tot moment com es treballa el producte i com l’olor del foc et va fent obrir la gana. La graellada de carn és marca de la casa, cuina tradicional combinada amb uns tocs moderns, on destaquen, entre d’altres, els cargols a la llauna, croquetes de carn d’olla, bacallà al perfum d’all, calamarsets amb mongetes o els ‘xuletons’ de bou, entre d’altres. Tot i això, la cuina de temporada també hi serà present i «quan arribi l’època dels calçots, per exemple, també farem calçotades» exposa el Xavi Roselló.

L’àpat es podrà gaudir amb les aproximades 60 referències de vi que s’hi troben. Tot això sense descuidar les postres, on per exemple les ‘torrijas’ casolanes, el meló a osmòsi o el pastís de formatge amb els seus fruits del bosc posaran la cirereta final.

El Fogons del Drac obre de dilluns a diumenge, exceptuant el dimarts que tanca per descans setmanal. Els divendres i dissabtes nit també s’hi pot anar a sopar. A més, fan esmorzars de forquilla, al preu de 8,50 euros. El menú migdia d’entre setmana té un preu de 13,90 amb beguda inclosa i de 11,90 sense, i en cap de setmana de 29 euros. Pels golafres més exquisits, el menú graellada té un preu de 33 euros, i el menú ‘xuletón’ 49 euros. Per últim, el menú ‘xuletón’ de vedella madurada us espera per 56 euros.

La pàgina web del restaurant és www.elsfogonsdeldrac.cat i el telèfon per fer la reserva és el 977 655 159.