T.E.
21/3/2023

L’espai Llotja s’omple de gom a gom en la trobada dels instituts d’FP de l’àmbit territorial de la Cambra, i amb la participació d’onze empreses.

L’espai Llotja és l’escenari, durant tot el dia d’avui, d’una nova edició de la Fira de l’FP Dual que organitza la corporació amb l’objectiu d’assessorar a empreses en els avantatges de participar a l’FP Dual, informar de les diferents alternatives de l’FP Dual que demana el teixit empresarial del territori i millorar l’ocupabilitat de les persones mitjançant l’experiència professional.

Cal destacar la xifra de participants, que ha superat els dos-mil alumnes, demostrant l’encert de la convocatòria com a vehicle per donar a conèixer, al públic objectiu, les possibilitats d’aquesta modalitat educativa.

El president de la Cambra, Jordi Just, ha destacat precisament la capacitat d’atracció del certamen a l’hora de generar sinergies entre alumnes, instituts i empreses, el que subratlla “la importància d’afavorir espais de tronada presencials com aquest. La centralitat de la Llotja permet realitzar activitats de gran impacte que afavoreixen la tasca de difusió que duem a terme amb l’objectiu de potenciar l’FP Dual”. Just ha volgut destacar, també, l’èxit dels cafès de treball que s’han realitzat al matí i a la tarda i que, en les seves pròpies paraules, han servit per provocar “un debat molt interessant entre les empreses i l’administració a l’hora de ser més resolutius i proactius per donar resposta a les necessitats de les mateixes empreses, que són moltes i urgents”.

Les empreses que han disposat d’estand propi a la fira són Indústries Teixidó, Indústries Preciber, LyondellBasell, Elring Klinger, Port Aventura, MaserGrup, Liasa, Emasa, Escardó, Ajuntament de Reus i l’Institut Villablanca. I els instituts presents a la mostra són tots els de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Reus com és el cas de l’INS Ramon Berenguer IV de Cambrils, l’Escola d’Hoteleria de Cambrils, l’INS Antoni Ballester de Mont-roig, l’Institut Martí l’Humà de Montblanc, l’Escola Agrària de Gandesa, l’INS Priorat de Falset i els instituts de Reus INS Tapiró, INS Gaudí, INS Domènech i Montaner, INS Baix Camp, Escola d’Horticultura i Escola Maria Rosa Molas.

La Fira s’ha complementat amb un programa paral·lel d’activitats que es realitza a les dependències de l’edifici corporatiu. És el cas de la taula rodona de casos d’èxit que ha moderat Maria del Olmo o el Vermut Cambra “Noves mentalitats per a les empreses del segle XXI” a càrrec de la consultora Elena Palma que es realitzarà a les 13 h.

La fira de l’FP DUAL s’emmarca en la setmana de la Formació Professional, organitzada per la Cambra, i que demà viurà el segon capítol amb la Mostra de Grau Mitjà PFI-PTT Reus FP, una iniciativa que també compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus, del Consell de la Formació Professional de Reus i del Pla Educatiu d’Entorn de Reus. Hi participaran instituts de Reus com el Baix Camp, Domènech i Montaner, Gaudí, Horticultura i Jardineria, Josep Tapiró, el Col·legi Maria Rosa Molas, Mas Carandell, i com a centre convidat l’Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis.

La mostra es complementa amb un programa d’activitats paral·lel com és la xerrada sobre “El paper de la dona en l’àmbit tecnològic i la indústria” a càrrec d’alumnes i professorat de l’INS Domènech i Montaner que es farà a les 11.30 h. I la xerrada “Els itineraris formatius de formació professional després de l’ESO” a càrrec de Meritxell Pujol, orientadora del SOAC del Pla Educatiu d’Entorn que es realitzarà a les 18 h. Ambdues activitats es desenvoluparan a la sala d’actes.