T.E.
21/03/2023

La Fira Trapezi tindrà lloc del 10 al 14 de maig.

La 27a edició de la Fira Internacional de Circ de Catalunya tornarà als carrers de Reus del 10 al 14 de maig. El Trapezi d’enguany, però, arriba amb una nova direcció artística codirigida per Cristina Cazorla i Alba Sarraute i amb l’objectiu de posicionar la fira entre les millors cites de professional del circ europeu.

Tal com afirmen les directores, aquesta edició treballa amb la idea de «respectar el passat per gaudir del present i encarar-se cap a un futur» i amb la voluntat de fer una fira oberta a tots els formats de circ. Enguany, el Trapezi posarà cura per crear espais que permetin escoltar les necessitats del sector, recuperar places i carrers perquè el circ arribi a tots els racons i donar suport al talent local.

La programació de la 27a edició oferirà una cinquantena de propostes artístiques repartides en 36 companyies, 2 cabarets i un showcase, volent ser un reflex del talent del circ contemporani actual. S’han programat espectacles a diferents punts de la ciutat de la mà d’artistes internacionals, de l’estat i catalans.

Entre els caps de cartell hi trobem la companyia My!Laika, que representarà un espectacle que destaca per l’estupidesa de les accions circenses anomenat Winter; Cirque Pardi!, la companyia francesa reconeguda per inspirar les seves obres amb el món del motor i que representarà l’obra Rouge Nord; i Le G. Bistaki, col·lectiu de malabaristes i ballarins que interpretaran Baïna[na], una sàtira poètica en la qual els artistes pinten un fresc social, oníric i absurd del món contemporani.

La programació també comptarà amb diverses estrenes, com la de l’espectacle introspectiu Corcs, de la Cia. Muta, interpretat per una artista tarragonina i un músic reusenc, i altres propostes signades per companyies avalades per una llarga trajectòria. El cartell d’aquesta 27a edició ha estat creat per Laia Arriols (Reus, 1989), una reconeguda il·lustradora catalana, coneguda amb el nom artístic ‘Apanon.

Com cada any, la Fira Trapezi organitzarà les Jornades Trapezi Pro Catalan Arts, un punt de trobada del sector per tal d’afavorir vincles i complicitats entre professionals i entitats del món del circ, promoure el treball artístic, presentar creacions actuals i proposar possibles col·laboracions. D’aquesta manera, en el marc de l’Àrea Professional s’han organitzat diverses sessions que es desenvoluparan en format híbrid els dies 11, 12 i 13 de maig, combinant sessions en format virtual i presencial, amb altres que seran exclusivament presencials.

Com a novetat, en aquesta 27a edició es recuperarà La Palma, com a espai a l’aire lliure on celebrar les trobades professionals. D’altra banda, es convidarà a diferents partners que lideraran les activitats com La Central del Circ, COFAE, CircoRed i l’APCC els quals participaran en l’Espai Pro d’aquesta edició.

Cristina Cazorla i Alba Sarraute han treballat plegades en diverses ocasions des que van professionalitzar-se en el món del circ amb el pallasso Joan Busquets de forma paral·lela. Han afrontat el repte de dirigir la Fira Trapezi de forma orgànica, amb professionalitat i experiència per continuar desenvolupant l’esdeveniment com a referència per a artistes i programadors del país.