T.E.
22/06/2020

La construcció compta amb un pressupost d’uns 353.000 euros.

L’inici de les obres finalment estan previstes que siguin el 25 de juny, amb el tancament del perímetre on es posarà. La construcció compta amb un pressupost d’uns 353.000 euros.

Segons explica l’alcalde d’Alcover Robert Figueras al  setmanari El Vallenc: “Hem acordat també el disseny de l’entorn de la planta. No volíem que la planta, que va soterrada, fos un edifici més, volíem que fos un espai didàctic que expliqués el projecte, el que fa i els beneficis que dona tenir-la.”

Una altra novetat important és que l’Associació de Propietaris Forestals del Camp de Tarragona farà un Pla de Gestió, pagat per una subvenció del DARP i la resta per l’Ajuntament d’Alcover, de tal manera que els propietaris de terrenys forestals que vulguin explotar les estelles per a la planta de biomassa i s’hagin apuntat a l’ajuntament tenen el pla gratuït, quan fer-lo costaria a l’entorn d’uns 30.000 euros.

La planta escalfarà cinc equipaments municipals: la piscina, el pavelló municipal, la pista coberta de les escoles i els dos edificis de l’escola Mare de Déu del Remei (educació primària i secundària). Es tracta d’un projecte que representarà una inversió de 353.083 euros.

Les xarxes de calor distribueixen energia tèrmica. Des d’una única caldera (alimentada amb biomassa forestal de qualitat) s’escalfa aigua i es condueix per un entramat de canonades aïllades que connecten amb els sistemes de calefacció dels edificis municipals. La caldera de biomassa que s’instal·larà a Alcover anirà ubicada al carrer del Molí (davant del pavelló municipal d’esports).