T.E.
21/10/2023

El concert de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona tindrà lloc a la Catedral el 25 de novembre a les 19 hores.

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB) actuarà per primera vegada a Tarragona a finals del proper mes en el marc de la seva novena temporada (23-24), en què presenta una selecció exquisida d’obres que els seus músics estan interpretant en places tan prestigioses com Cadogan Hall (Londres), el Palau de la Música Catalana (Barcelona) o l’Auditori de Saragossa. El 25 de novembre, a les 19 hores, serà la Catedral de Tarragona la que aculli als joves talents d’aquesta formació.

La idea del concert va néixer fa dos anys de la mà de DNA, -empresa gestora de l’ús cultural i turístic del Conjunt Catedralici-, i la direcció de la JOSB, però fins al 2023 no ha estat possible, ja que la conjuntura econòmica derivada de la pandèmia va obligar a endarrerir aquesta col·laboració. «Un cop recuperats, ens complau poder oferir aquesta experiència musical plena de talent a la ciutadania de Tarragona», declaren els responsables d’aquest esdeveniment cultural de primer nivell.

Per a Carlos Checa, fundador l’any 2015 de la JOSB i director titular i artístic de l’orquestra, «difondre la música simfònica com a activitat musical, pedagògica i cultural al marc de la Catedral de Tarragona és una ocasió única que ajuda a la formació dels joves instrumentistes; serà un concert ple d’il·lusió, esforç i talent».

El concert té caràcter benèfic: les entrades es poden comprar a un preu de 12 euros a Atrápalo.com, portal oficial de venda, i també a la botiga de la Catedral. El recital s’iniciarà a les 19.00 hores i tindrà una durada aproximada d’una hora, amb un programa que inclou, entre altres obres, la cèlebre Quarta Simfonia de Tchaikovsky. Els ingressos seran destinats a les obres de manteniment i conservació del Conjunt Catedralici.