T.E.
24/03/2023

El Pòsit restaurant, en col·laboració amb el celler Mas Vicenç (DO Tarragona), han presentat ‘Aproppòsit Malvasia’. Un vi blanc de color taronja, sec, olorós i d’aroma d’aranja elaborat amb la varietat de cep blanc que porta el mateix nom: Malvasia.

Es recupera així la Malvasia, una varietat vinífera minoritària al Camp de Tarragona, gairebé extingida des d’abans de l’època de la fil·loxera (finals del segle XIX). Precisament i segons explica Claudi Oliveras Massó, enginyer agrònom de l’època, en una recopilació de dades exposades en un llibre, en municipis com Valls, Vallmoll o Puigpelat, s’hi trobava conreada la Malvasia, això si, sense un gran protagonisme respecte d’altres varietats, com per exemple l’ulldellebre, el sumoi, la garnatxa, el macabeu o la parellada

‘Apropòsit Malvasia’ sorgeix de l’aliança entre el Pòsit restaurant i la col·laboració de l’enòleg Vicenç Ferré, del celler Mas Vicenç, permetent així fer realitat el somni de vinificar la Malvasia, una varietat minoritària, com a investigació i desenvolupament per veure’n el seu potencial i poder-ho comercialitzar directament des del camp al restaurant sense intermediaris. ‘Apropòsit Malvasia’ és un projecte que neix «d’una filosofia que ens caracteritza com és la de treballar amb el territori, cercant aliances i unint sinèrgies amb viticultors, amb productors i realment anar més enllà per aconseguir un comerç just i equitatiu. Estem molt orgullosos d’Apropòsit Malvasia i fer palesa la nostra responsabilitat amb l’entorn», indica Àngel Pérez, propietari del Pòsit restaurant, i membre de la Fundació Restaurants Sostenibles d’Espanya.

Vicenç Ferré explica que «a la nostra Malvasia li agrada veure el mar, a 400 metres d’alçada i adaptada al clima de Tarragona. Tanmateix durant el procés de vinificació, ens sortia un vi abstracte, ja que estava fora dels paràmetres habituals que tinc establerts per un vi a Mas Vicenç. És un vi molt aromàtic i salí que lliga molt amb la cuina marinera, tant peix com marisc».

En la presentació d’‘Apropòsit Malvasia’ també hi ha estat present Sergio Gil, president de la Fundación Restaurantes Sostenibles. Gil ha explicat que «aquesta iniciativa exemplifica un ecoprojecte autèntic i de veritable economia circular. Els felicito». Finalment Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, ha volgut emfatitzar que «aquest projecte té l’èxit assegurat, i per això els vull traslladar l’enhorabona. Per la Cambra és important recolzar iniciatives com aquesta del territori».

En total, del projecte ‘Apropòsit Malvasia’ s’han embotellat 2.600 ampolles, que es podran trobar a la carta de vins dels establiments del Pòsit restaurant a Tarragona i Cambrils, i també a la botiga on-line del Pòsit.