T.T.T.
24/04/2023

Restaurants de Calafell, Cunit, El Vendrell o Coma-ruga serviran menús amb l’arròs i els productes de costa com a protagonistes.

El Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès, amb el suport dels Ajuntaments de Calafell, Cunit i El Vendrell i el patrocini d’Arròs Bayo i Raventós Codorniu, ha presentat aquest matí al Port Segur-Calafell les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs i els Tastets de Mar al Baix Penedès, que es celebraran de l’1 al 18 de juny a diverses poblacions del territori.

Vint-i-cinc restaurants de poblacions com Calafell, Cunit, El Vendrell o Coma-ruga entre d’altres, serviran menús i degustacions amb l’arròs i els productes de costa com a protagonistes, amb l’objectiu que les jornades serveixin per destacar la qualitat gastronòmica i especialment la tradició culinària marítima dels municipis que conformen el Baix Penedès.

Durant la presentació, el representant del Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès Igor Ventura ha obert l’acte destacant que es tracta d’una iniciativa «molt important perquè la restauració local pugui aprofitar les sinergies amb la Festa de la Mar», una celebració marinera que tindrà lloc a Calafell del 8 a l’11 de juny. En aquest context, Lluïsa Lastra, regidora de promoció de Calafell, ha reiterat que «és una oportunitat perfecta poder incloure les jornades com una activitat més de la Festa del Mar», i ha animat la resta d’ajuntaments presents a «anar-nos aglutinant i fer diverses accions conjuntament».

En el torn dels patrocinadors i en representació de Nomen Foods, Xavier Lopez ha agraït la seva participació a les jornades «aportant tota una varietat d’arrossos de proximitat i de qualitat per posar en valor els productes de la província». Per la seva part, el Sr. Carlos Antonio Ferré, delegat comercial de Raventós Codorniu, ha transmès que «no s’entendria una bona gastronomia sense poder-la compaginar amb un bon vi». «Els cellers escollits per maridar aquestes jornades són de Raimat i Poblet», ha comentat.

En representació de l’ajuntament d’El Vendrell, la seva regidora de promoció econòmica M. Luz Ramírez ha agraït la iniciativa «perquè són vint-i-cinc oportunitats de que vint-i-cinc empresaris posin en valor el seu producte i la seva trajectòria», assegurant que són unes jornades «necessàries per donar a conèixer el territori i posar-lo en primera línia, allà on li toca estar».