T.E.
24/07/2023

Els concerts serviran per tancar l’estada que realitza aquests dies la formació a Rasquera i que agrupa 72 alumnes de grau professional.

La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona realitza des d’aquest dilluns i durant tota aquesta setmana la seva estada a Rasquera. Unes jornades de convivència i treball que culminaran amb dues actuacions els dies 29 i 30 de juliol Dissabte 29 actuarà a l’Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta i el diumenge 30 a l’Auditori de l’Hospitalet de l’Infant. Tots els concerts tindran lloc a les 19 hores. L’entrada és lliure i gratuïta.

La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona és un projecte pedagògic que agrupa l’alumnat de grau professional dels conservatoris de la Diputació a Tarragona, Reus i Tortosa. En l’edició d’enguany també s’hi han sumat 5 alumnes del Conservatori de Música de Vila-seca i 3 de l’Escola de Grau Professional  de La Lira.

Cada estiu, a excepció de dos anys d’aturada per la pandèmia de la covid-19, aquesta formació musical es constitueix i realitza unes estades tècniques i de perfeccionament amb l’objectiu de treballar intensament durant una setmana i confeccionar un repertori adequat al nivell de l’alumnat. Enguany, la Banda Simfònica està formada per 72 alumnes que comparteixen des de dilluns i fins al proper divendres assajos i hores de treball a la casa de colònies ‘Ca Manxol’ de Rasquera. A més de promocionar la formació musical, aquesta iniciativa fomenta l’esperit de convivència entre l’alumnat i propicia el creixement personal dins d’un ambient de treball que és, al mateix temps, distès i estimulador.

En aquesta ocasió, la Banda Simfònica comptarà amb el director castellonenc Salvador Sebastià López, Director Titular de la Banda Municipal de Música de Palma, Professor d’Orquestra del CSM «Salvador Seguí» de Castelló i Director Titular de la Banda i Orquestra de la S.M.I Santa Cecília de Cullera. Amb qui els integrants de la Banda Simfònica han treballat un programa que du per títol: ‘Història, Llegenda i Tradició‘  i que vol connectar amb el públic per gaudir d’un viatge musical al més alt nivell interpretatiu.