T.E.
24/11/2021

El director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, oferirà una nova visió de la divulgació del patrimoni històric i el tècnic de Patrimoni.

Amb motiu de la celebració del 21è aniversari de la declaració del conjunt arqueològic de Tarraco Patrimoni Mundial per la UNESCO; la ciutat ha organitzat una sèrie d’actes que conformen un programa ampli. Avui mateix inicia el 5è Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic, en el que l’Ajuntament de Tarragona hi col·labora, així com amb d’altres actes.

Tot i així, un dels actes més destacats serà el proper dimarts 30 de novembre, dia de la declaració, en què es lliurarà el Premi Tarraco a la defensa i promoció del Patrimoni Mundial per part d’una entitat o investigació, i que enguany s’atorgarà al projecte Els aqüeductes romans de Tarraco, dirigit per Jordi López Vilar, de l’Institut d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i que se celebrarà a les 19h al Saló de Plens de l’Ajuntament.

L’endemà es podrà conèixer de prop aquest projecte amb la conferència a càrrec del mateix investigador, que impartirà a la sala noble de la Casa Castellarnau a les 18.30h.

Les visites guiades i itineraris també seran destacades en el programa, com la de divendres 3 i dissabte 4 de desembre amb la presència teatralitzada de Lluís Pons d’Icart, que us portarà a la Tarragona del renaixement i la seva relació amb el passat romà. El director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, oferirà una nova visió de la divulgació del patrimoni històric i el tècnic de Patrimoni, Jordi Abelló, ens farà veure el patrimoni des d’una nova perspectiva.

La música i el cinema també tindran presència a la programació, amb, d’una banda un concert del quintet O’Globo, que ens ofereix el grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat el dissabte 4 al Seminari i per altra banda, els dies 4 i 5, tindrem cinema, també a la Casa Castellarnau, amb diferents projeccions de personatge, costums i històries del món antic.

Informació i inscripcions a:  https://www.tarragona.cat/patrimoni/museu-historia/activitats/xxi-anys-de-tarraco-patrimoni-mundial