25/03/2022
Helder Moya

L’empresa apícola perellonenca Mel Muria ha presentat públicament una mel de flors que, segons destaca, és «la primera mel provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que serà exportada mundialment». Els apicultors de Mel Muria recol·lecten la Mel de Flors de les finques certificades PEFC (és el sistema de certificació forestal més implantat a nivell internacional) on es porten a terme  accions forestals controlades per afavorir l’ecosistema i la biodiversitat «respectant en tot moment la seva cadena de custòdia», explica Rafael Muria, gerent de la companyia.

Mel Muria ha dissenyat i creat un empaquetat acord amb el producte lliure de plàstics en tot el seu procés de producció, envasat i etiquetatge. Rafael Muria comenta que «fa tres anys que vam començar a impulsar aquest procés, ens va entusiasmar molt des d’un inici, hi va haver algú que ens va titllar de bojos, ara bé, vam seguir amb la nostra idea fins que ha vist la llum. Hem estat pioners i fins i tot s’ha hagut de crear un nou sistema d’auditoria per certificar-ho, ja que no existia».

L’acte de presentació d’aquest nou producte ha disposat de la presència de Josep Maria Vila d’Abadal, president de PEFC Catalunya; Juan Luis Abián, president de PEFC Espanya i Rafael Muria, gerent de Mel Muria. Segons Juan Luis Abián «mitjançant aquest procés, que a partir d’ara podrem utilitzar en altres àmbits del sector de la producció de mel, garantim que la procedència és de boscos totalment sostenibles».

Rafael Muria ha apuntat que «com a empresa innovadora estem molt contents de ser els primers en crear una mel pionera no només a casa nostra, sinó a tota Europa. I com a empresa compromesa amb l’entorn i de consciència i filosofia ecològica». El màxim responsable de l’empresa afegeix que «la sostenibilitat és imprescindible, nosaltres hi estem dins, el PEFC són els guardians de la natura, i les abelles són les guardianes de la biodiversitat. La veritat estem molt amples amb aquest nou producte. El mèrit és de tot l’equip de Mel Muria i quan penso en el meu pare i en el meu àvi, se que estarien molt contents de veure el que hem aconseguit».

Darrerament l’empresa també ha creat una línia de caramels de mel ecològica amb envàs 100% compostable. L’equip de Mel Muria també treballa per aconseguir el malbaratament zero fomentant el redisseny en la fabricació de productes que siguin fàcilment reutilitzables i que no deixin residus al planeta terra.