T.E.
25/04/2023

Una quinzena d’importants marques del canal professional de distribució (Horeca) s’han donat cita en una ‘mini-fira’ d’alimentació.

Diexca Grup, especialitzat en la distribució de béns i serveis per a establiments d’hostaleria, pastisseries i gelateries a tota la província de Tarragona i nord de Castelló, celebra el 50è aniversari aquest 2023. Amb motiu d’una data tan assenyalada, la companyia amb seu principal a La Canonja ha organitzat durant tot el dia d’avui una gran festa oberta a clients i proveïdors al pavelló principal de La Boella.

Una quinzena d’importants marques del canal professional de distribució (Horeca) com Europastry, Borges, Calvo, Nutella, Frida, Zentral o Ireks, entre d’altres, s’han donat cita en una ‘mini-fira’ d’alimentació amb degustacions de producte, showcookings, i el contacte directe amb els fabricants. El pastisser Albert Roca, diverses vegades campió nacional de gelateria artesana i del millor croissant d’Espanya; la xef Julia Solsona; i el mestre forner Jordi Empordà han estat els encarregats de les demostracions en viu per als assistents.

Creada el 1973, les instal·lacions de Diexca Grup superen els 6.500 metres quadrats, dels quals 4.500 són coberts, amb 4.000 de cambres frigorífiques i 450 de cash&carry. A més de la seu central de la Canonja, els últims anys Diexca ha accelerat la seva expansió amb la compra de l’empresa Blat Blanc a Benicarló per donar cobertura a las Terres de l’Ebre i nord de Castelló. El grup tarragoní compta amb una important flota de vehicles propis de distribució, equipats amb sistemes de refrigeració i congelació.

Josep Canadell, director general del grup –segona generació dels fundadors Josep i Joan Canadell– ha subratllat «l’orgull de complir mig segle acompanyats per alguns dels nostres millors clients i proveïdors, que després d’una trajectòria tan llarga, en molts casos ja són amics; al nostre catàleg tenim més de 9.000 referències de 70 fabricants diferents; avui hem volgut celebrar aquí els nostres 50 anys amb una petita mostra dels més importants».