T.E
25/07/22

La Diputació de Tarragona posa en marxa una nova edició del programa d’ajuts Genius, que ofereix noves oportunitats als joves amb titulació superior actualment aturats. Les beques, dotades amb 9.300€ per a cadascun dels 10 participants, promouen la realització d’estades professionals a l’estranger, en entitats o institucions vinculades a la Unió Europea i després a la demarcació de Tarragona. El termini de presentació de sol·licituds estarà obert fins al dia 9 de setembre de 2022.

Aquesta és la tercera edició del Programa Genius, que consolida així aquesta línia de suport per a joves i que pretén afavorir una transferència efectiva de coneixements i fer més competitives i innovadores les empreses i institucions de la demarcació de Tarragona. Els principals àmbits d’actuació del projecte són el turisme, l’eficiència energètica i la sostenibilitat i/o la gestió d’informació, agenda urbana i repoblament, contribució a la transformació digital, educació i coneixement, projectes i xarxes de cooperació en l’àmbit de la Unió Europea.

El programa Genius s’adreça a persones menors de 35 anys residents a la demarcació de Tarragona, desocupades demandants d’ocupació, amb titulació superior (universitària, de formació professional de grau superior o amb certificat de professionalitat nivell 3). A més, cal que acreditin coneixements d’anglès o francès (Equivalent al B2 del MCERL). Les pràctiques formatives a l’estranger tenen una durada de 5 mesos i es completaran amb 2 mesos més en un ens públic de la demarcació de Tarragona, incloent-hi la Diputació de Tarragona, per tal que facin una proposta de millora o de desenvolupament d’un projecte vinculat amb els coneixements adquirits durant les pràctiques en l’entitat estrangera.

Podeu tramitar la sol·licitud per participar d’aquest programa a la Guia de Serveis de la Diputació.