T.E
25/08/22
L’actuació, en el marc del Concurs de Castells, tindrà lloc l’1 d’octubre a les 12 h a la plaça de la Font

L’actuació, en el marc del Concurs de Castells, tindrà lloc l’1 d’octubre a les 12 h a la plaça de la Font

 

Quatre anys després de l’última edició, Tarragona acollirà la III Diada Castellera Internacional amb la participació de cinc colles, els Castellers d’Andorra, els Castellers of London, els Castellers de París, els Xiquets de Copenhagen i la Colla Castellera de Madrid.

La diada, que se celebrarà l’1 d’octubre a les 12 h a la plaça de la Font, serà un retrobament per les formacions. No només entre elles sinó també amb altres colles del Principat. Les cinc agrupacions que participaran en aquesta tercera edició també van ser presents a les anteriors diades de 2016 i 2018. L’actuació és també el pòrtic per al cap de setmana gran del Concurs de Castells, amb les jornades de dissabte i diumenge a la TAP.

Les colles castelleres internacionals han patit especialment l’impacte de la pandèmia. Per aquest motiu aquesta diada suposa una bona oportunitat per a revalidar els seus castells de sis. A banda, cal tenir en compte que alguns dels components d’aquestes colles no han vist castells en directe més enllà de les seves pròpies actuacions, de manera que la visita a Tarragona els permetrà gaudir d’una experiència castellera immersiva.

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, valora poder fer aquesta diada castellera internacional a la ciutat dins el paraigua del Concurs de Castells. Un fet que, diu, “reforça la capitalitat castellera de Tarragona”. Solé creu que l’esdeveniment serà també “el retrobament entre moltes colles del principat que són padrines de les internacionals”, reflectint així “la magnitud del fet i dels valors castellers més enllà de les nostres fronteres”.